El trompista vilafranquí David Barreda triomfa a l’auditori de Castelló


Etiquetes: ,


________________________
comarquesnord.cat, Castelló
dijous, 20 d’abril de 2010

L’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, acollia aquest dimarts 27 d’Abril un concert emmarcat dins del cicle ‘Gent d’ací’, amb la presència del trompista vilafranquí, David Barreda Tena. El concert, celebrat a la Sala de Cambra de l’Auditori castellonenc, també comptava amb la participació de José Luis Miralles al piano i Francesc Navasquillo al violí.

El concert s’encetava amb la Fantasia Op.2 de Franz Strauss, per a trompa i piano. David Barreda i José Luis Miralles donaven tot un recital davant de les vora 100 persones que es congregaven a la Sala de Cambra. L’actuació continuava amb un obra per a trompa d’Olivier Messiaen titulada ‘Appel Interstellaire’, en la que el trompista vilafranquí David Barreda oferia un fantàstica interpretació.

A la segona part i ja amb la presència del violinista Francesc Navasquillo, els tres músics interpretaven el ‘Trio per a trompa, violí i piano en Mi Bemol Major, Op. 40 de Johannes Brahms, amb els seus quatre moviments, Andante, Scherzo, Adagio mesto i Finale.

Una jove vida dedicada a la música
David Barreda és natural de Vilafranca i inicia els seus estudis musicals a l’Escola de Música de la Unió Musical de Vilafranca. Posteriorment estudia a Castelló amb els professors Javier Navarro, Manuel Faus, Miguel Torres i Vicente Navarro, al mateix temps que realitza cursos de perfeccionament amb Luís Morató, María Rubio, Manuel Pérez, Raúl Díaz, Will Sanders, Philip Myers, Nury Guarnaschelli, Arno Lange, Raymond Munnecom i Stefan Dohr. Actualment és trompista de l’Orquestra Simfònica de Castelló i col·labora amb la Limburgs Symfonie Orkest i amb l’Orquestra Ciutat de Granada. Al 2008 participa al Festival junger Künstler Bayreuth i el 2009 forma part e la Nationaal Jeugd Orkest dels Països Baixos. Ha segut membre de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, l’Orquestra Simfònica del Segle XXI i l’Orquestra Simfònica de Peníscola.

David Barreda actualment estudia el Master of Music al Conservatorium Maastrich amb el professor Will Sanders. A més, és titulat en Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió per la Universitat Jaume I de Castelló i estudia la Llicenciatura en Història i Ciències de la Música a la Universitat de La Rioja.

Més informació: |