Els Ports encara no ha rebut les ajudes promeses per les despeses de la gran nevada

________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 29 d’abril de 2010

Quatre mesos després de la nevada que tans problemes va generar a la nostra comarca, res es sap de les ajudes sol·licitades per els ajuntaments dels Ports per a fer front a les despeses extra que els va generar. El diputat per la nostra comarca, Oscar Tena, i el president de la Mancomunitat, Santiago Pérez van mantenir una reunió fa tres mesos amb el president de la Diputació, Carlos Fabra.

El responsable provincial es va comprometre a col·laborar amb els ajuntaments finançant els al voltant dels 60.000 euros que van tenir que invertir en llogar maquinaria privada per a la neteja de camins, carreteres i carrers. També es va comprometre a traslladar la petició a la Conselleria d’Agricultura per a que aquesta estudiara la possibilitat d’habilitar una partida destinada a cobrir les pèrdues del sector ramader de la comarca. En el ple celebrat aquesta setmana en la Diputació, i vist que no es tenia cap noticia al respecte, el diputat Oscar Tena, va preguntar si hi havia alguna resolució sobre el tema. No va hi haver resposta, i els serveis d’intervenció continuen sense tenir cap ordre al respecte.

La bona noticia per als ajuntaments i empreses promotores d’aquest plenari provincial va ser l’aprovació del nou sistema de pagament dels plans provincials, que agafaran el model del Pla Zapatero. Per primera vegada la Diputació pagarà el 70% dels POYS en el moment de l’adjudicació de l’obra i la resta a la certificació del projecte. La mesura ha estat ben rebuda ja que el retard del pagament de les diferents administracions ofega als ajuntaments i també a les empreses que executen les obres.

Més informació: | | |