Part de la comarca dels Ports no va poder veure el Barça per TV3


__________________________
comarquesnord.cat, Barcelona
dijous, 29 d’abril de 2010

El nou “partit del segle” d’aquesta setmana ha portat de nou polèmica extraesportiva. El tall de l’emissió de TV3 en bona part del País Valencià, i en algunes localitats de la comarca dels Ports, ha portat les crítiques dels aficionats que, una vegada més, preferien veure l’encontre per la televisió autonòmica catalana en detriment de la valenciana.

Des de TV3 s’ha explicat aquest dijous que “múltiples comentaris de persones residents al País Valencià preguntaven per què no podien veure el partit d’ahir per TV3. Bé, Acció Cultural del País Valencià,qui controla els repetidors, no podia distribuir el senyal, ja que els va ser expressament prohibit”. Des de la televisió pública catalana, que des del seu naixement s’ha vist sense cap problema a les nostres comarques es puntualitzava que “Canal 9 tenia comprats els drets per al País Valencià, com ho té TV3 per Catalunya” i conclouen lamentant que “si així ho volíeu, no hagueu pogut veure el partit per TV3”.

Iniciativa anima a la mobilització per TV3
El portaveu d’Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha animat als propis votants i militants del PP de la demarcació de Castelló, que es mobilitzen contra les pressions que el seu propi partit està fent contra les emissions de TV3, on precisament ahir davant d’un partit de futbol important es va produir per la pressió del PP i RTVV l’apagada de les emissions de tots els canals de la televisió autonòmica catalana pel TDT, coincidint amb les pressions a l’ajuntament de Catí (PP) perquè es tanque el repetidor ubicat a aquest municipi”.

Segons Mulet “el nivell de misèria política és ja insuperable, i la crisi del partit conservador la volen tapar crispant a la població amb atacs a la llibertat d’impressió. Els molesta tindre emissions televisives no controlades políticament, emissions que moltíssims castellonencs segueixen. Apleguen a l’absurd que podrem vore televisions de tot el món, però no la de la comunitat autònoma veïna, la única que emet íntegrament en la nostra llengua comuna. Les torpeses repetides del Govern Central a l’hora de negocia i concedir els paquets de canals en la TDT, ens du ara a que el PP valencià puga dinamitar les emissions de TV3, tot la gran estima de la població cap a aquesta televisió. El PP permet que un filonazi, com Josety, emeta il·legalment continguts fastigosos, i no se’l perseguisca, i a una televisió de qualitat com TV3 sí”·

Segons el portaveu d’Iniciativa “és el PP qui ha impedit la reciprocitat de les emissions de TV3, TVV i IB3, en tot el territori de parla comuna . Des d’Iniciativa venim demanant que “al País Valencià, Catalunya i les Illes Balears s’ha de poder vore i escoltar les ofertes públiques fetes en la llengua pròpia comuna”. “La tecnologia digital ho fa possible, tan sols cal tindre la suficient voluntat política per fer-ho, però fins ara només veiem desídia i deixadesa”

Mulet ha recordat que la Televisió de Galícia (TVG) i la Radio Televisió Portuguesa (RTP) anunciaren recentment que tenen previst signar un conveni de col·laboració en matèria de coproducció i d’intercanvi de fons d’arxiu, per esta raó, ha criticat que els dirigents el PP i el PSOE “faran el més gran dels ridículs si el govern de Portugal i la Xunta de Galícia s’avancen a l’hora d’acordar la reciprocitat dels respectius senyals de televisió als seus territoris”. Per això, cal que “acceleren el conveni per a garantir la reciprocitat de les emissions de les televisions públiques valenciana, catalana i balear”.

Segons Mulet, “Malauradament els valencians no podem ni imaginar de lluny una mostra d’eixa voluntat de col·laboració i de normalitat democràtica entre dos televisions públiques de dos territoris que parlem de la mateixa llengua per a intercanviar els senyals de TV3, TVV i IB3 entre el País Valencià, Catalunya i les Illes Balears”, i ha culpat als dirigents del PP i del PSOE del Consell i al Ministeri “d’enverinar les relacions de cooperació necessària entre Canal 9 i TV3 per a enfortir l’audiovisual en la nostra llengua ”.

Més informació: | | |