Curs sobre les energies renovables i el desenvolupament rural

________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 30 d’abril de 2010

S’està celebrant aquestos dies un curs de desenvolupament rural, que es centra, en part, en les possibilitats i eixides que ofereixen a la nostra comarca les energies renovables i les seves aplicacions. El curs forma part del pla “Treball per a tots” impulsat per l’Ajuntament de Morella, en el que la formació és una de les tres línies fonamentals. El curs orientatiu ha completat les 24 places oferides, i finalitzarà el 13 de maig. El principal objectiu del curs és “que els alumnes adquirisquen els coneixements i estratègies més destacades per aplicar-les en el desenvolupament rural”, apunta Eva Borràs. Segons l’agent de desenvolupament local, altres objectius específics són el “determinar el Pla d’energies renovables, adquirir coneixements sobre la producció de biocarburants, o conèixer la diversificació de rendes i el turisme rural”.

Tots el alumnes i els professors són de la nostra comarca o treballen ací, per tant, segons els promotors, “també s’acompleix amb l’objectiu de potenciar l’ocupació i la formació en la zona.”

L’ADL també explica que un dels motius pels quals es va programar el curs va ser “la importància tant del sector primari com de la indústria d’energies renovables en la nostra comarca”. Aquest dimarts, 4 de maig, es proposa un altre taller en el marc del Pla d’Ocupació què, en aquest cas, incidirà en les habilitats socials com un conjunt de comportaments eficaços en les relacions interpersonals.

Més informació: |