Neva a Vilafranca en ple mes de maig i plou arreu de les nostres comarques


_______________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dilluns, 03 de maig de 2010

La neu torna a caure a la nostra comarca al mes de maig i després de les altes temperaturesregistrades pels termòmetres dels Ports la passada setmana. Poc després de les vuit de la tarde la precipitació, que no ha deixat de caure en tota la jornada, s’ha convertit en neu per sobre dels 1.000 metres. A primeres hores de la nit no quallava més que en alguns teulats i damunt dels cotxes, però les temperatures baixaran un poc més de cara la matinada, i la previsió apunta que la inestabilitat es vol instal·lar encara al menys fins el dimecres per aquestes latituds de la província de Castelló.

En els primers dies del mes de maig s’ha recollit en aquesta zona el que li va faltar a l’abril per ser com el d’un any mitjà. Així a l’observatori de Vilafranca, ahir diumenge es van comptabilitzar 21’5 litres/m2, i avui fins les 16’30h, se’n portaven acumulats uns 8 l/m2.

A Morella avui, fins les 18h., sumaven 13’7, i ahir van ser 8 litres més els que es van acumular. Les temperatures màximes en aquesta jornada no han passat dels 5’5 graus als observatoris oficials dels Ports, quant ahir diumenge a Morella, per exemple, es van acariciar els 20º. Ha canviat ràpid, i a hores d’ara la neu torna a caure en les zones més altes dels Ports.

Més informació: | |

/span> comentaris

  1. no seria més be a primers de maig?

  2. El maig és igual de “ple” el dia 1 que el 31, no? Seria pijó si posara “a mediados”