Forcall tindrà una unitat escolar menys el proper curs

¡
______________________
comarquesnord.cat, Forcall
dijous, 6 de maig de 2010

L’Ajuntament de Forcall ha mostrat el seu malestar per la decisió de la Conselleria d’Educació de tancar una unitat escolar de primària a la localitat per al curs 2010-2011. Els arguments de Conselleria per defendre l’ordre es centren en la menor densitat demogràfica de la zona.

L’alcalde de Forcall, Santiago Pérez, afirma que és “una notícia negativa” demandant “major flexibilitat per a que els xiquets dels pobles del interior tinguin les mateixes possibilitats i qualitat d’ensenyança que els d’una ciutat”. Per aquesta raó, el primer edil creu que “la Conselleria no té que estudiar el ràtio de població de manera tan estricta”. L’alcalde informava de la presentació d’al·legacions “sense obtenir resposta fins que va aparèixer la proposta definitiva de planificació del proper curs al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana que suprimeix aquesta unitat escolar”.

Compromís amb el personal docent
Amb aquesta decisió, xiquets de diferents cursos de l’escola, que és la capçalera del Col·legi Rural Agrupat d’Els Ports, compartiran aula en un curs que s’obrirà amb tres unitats d’infantil i cinc de primària “a més de perdre un o dos professors, dificultant l’ensenyança” indicava Pérez. Al respecte del retall de personal, l’alcalde senyalava que va mantenir una conversa amb el nou director territorial d’Educació, Alejandro Amposta, que “es va comprometre a que, en el cas de supressió de la unitat escolar, es mantindria el personal docent, quedant-se la situació en la mateixa línia que portàvem dins ara”. A Forcall esperen una nova entrevista amb Amposta “per clarificar la situació”, afegint Pérez que “ens van dir que seria després de Pasqua però encara no s’ha celebrat”.

Fa dos anys la Conselleria d’Educació va retirar l’ESO de la localitat, obligant als alumnes de secundària a traslladar-se a l’IES Els Ports de Morella.

Més informació: | |