Gran solsida a una paret de pedra en sec de Vilafranca


_________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
divendres, 7 de maig de 2010

Als darrers dies s’ha produït una gran solsida a una paret de pedra en sec al terme de Vilafranca. El despreniment de pedres s’ubica, concretament al camí asfaltat que baixa des del poble a la Vega i que continua per el Racó dels Calbos cap al Pla de Mossorro i el Bobalar. La solsida es troba a escassos 100 metres del casc urbà de Vilafranca, en una pista molt utilitzada i per la que passen molts 20100407_solsidapedrasecvilafranca_450x332vehicles i camions de pinso o de càrrega d’animals a les diferents granges i masos.

La paret en qüestió es troba baix d’aquesta pista i donada la seua perillositat s’està treballant urgentment en aquest lloc. Membres del Taller d’Ocupació ‘Viu la pedra, treballa-la II’, s’han posat ja mans a l’obra per intentar reparar la solsida el més aviat possible. Les dimensions de la mateixa son considerables, ja que la paret, en aquest punt té uns quatre metres d’alçada.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca s’ha informat als granjers, que els camions no podran passar per aquest lloc als propers dies, mentre es treballa i consolida la zona afectada. Des del Taller d’Ocupació es creu que els treballs de reparació de la solsida poden durar 3 o 4 dies.

També sembla evident que aquest despreniment de pedres s’ha produït com a conseqüència de la filtració d’aigua de les pluges dels darrers dies. La terra que ha eixit baix les pedres de la paret està totalment humida i es pot apreciar com la solsida ha tingut lloc pels efectes de l’aigua.

Més informació: | |