109 corredors participen del Campionat d’Aragó de Carreres de Muntanya



_______________________________
comarquesnord.cat, La Iglesuela del Cid
dilluns, 10 de maig de 2010

Diumenge passat se celebrava en Iglesuela del Cid el Campionat d’Aragó de Carreres per Muntanya, organitzat pel servei Comarcal d’Esports de la Comarca del Maestrazgo i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Iglesuela del Cid i de la FAM. La prova va comptar amb la participació de 109 corredors que van prendre l’eixia a les 9:00 del matí per a afrontar els 23 kilometros de recorregut amb un desnivell total de 1400 metres.

El traçat, de notable duresa, discurria en la seva practica totalitat per pistes i senderes forestals pel terme de Iglesuela del Cid, arribant a paratges que els participants van destacar per la seva bella factura com les vistes des de la Creu del Cid o el naixement d’Aigua de la Tosquilla.

En l’esportiu, la baralla pels primers llocs en categoria masculina es lliuro entre el Conquense Santiago Gil,que fet i fet resultaria vencedor, i els seus dos acompanyants en el podi, el baixaragonés Roberto Prades i el oscense Jose Antonio Algueta.

La carrera finalment va acabar decantant-se pel corredor Castellà-Manchego mentre que el Campionat d’Aragon va ser per a Prades, del Club Orinoco la Cordada Alcanyís. Algueta va obtenir el subcampionat de Aragon, sent el tercer classificat Manuel Gutierrez. En categoria Femenina, la victòria va anar a parar a les mans de la valenciana Leticia Pallas, del CXM València seguida a mes de 8 minuts per Ascension Gutierrez del Asamun que es proclamaria Campiona de Aragó. El podi del regional Femení ho completarian Orosia Juanin, tambien del Asamun i Pilar Prades del Orinoco la Cordada Alcanyís.