Cinc alumnes de Morella passen quatre dies a Mauthausen


________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 10 de maig de 2010

Cinc alumnes del IES Els Ports de Morella van passar quatre dies als camps de concentració de Mauthausen dins dels actes de commemoració del 65è aniversari de l’alliberament dels camps. L’objectiu es centrava en fer homenatge als republicans espanyols que van deixar la vida allí, rebent una lliçó de història que mai oblidaran, en un viatge coordinat per l’Associació Amical de Mauthausen. Entre els milers de morts es trobavaven 300 valencians.

Van anar acompanyats del mestre de història José Bordes i, a l’igual que molts de viatgers europeus, van sofrir els efectes de la cendra del volcà islandés que impedeix de tant en tant la circulació aèria.

Els Alumnes van viure uns dies inoblidables a Aústria en els que van poder conviure amb els familiars i algun dels supervivents al camp de concentració. A més, van ser protagonistes d’alguns dels actes que es van organitzar.

Els estudiants i professor van participar aquest dijous en l’espai Parlem d’Història d’Els Ports Ràdio amb Carles Sangüesa i Miki Agost on van contar altres detalls del viatge.

Més informació: |