Morella inicia les jornades més solidàries


Etiquetes: ,

______________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 14 de maig de 2010

El Consell de la Solidaritat i l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament ja han organitzat les “Jornades de la Solidaritat de 2010”. Es tracta d’uns dies en què la gran majoria d’activitats que es realitzen a Morella, “tenen una finalitat de conscienciació i sensibilització, sobre les desigualtats socials que existixen en el món”, explicava la regidora, Malú Blasco. La projecció de la pel·lícula “Cometas en el cielo” i posterior debat, és la primera activitat del programa. La regidora també presenta un informe sobre les jornades en el plenari ordinari de maig.

Agenda solidària
Les activitats que es realitzaran enguany són: xerrades, recollida de roba, projeccions de pel·lícules, exposicions o el sopar de la fam. A més, al llarg de l’any, també hi ha algunes Organitzacions no Governamentals que col·laboren amb alguna activitat, consensuada amb el Consell de la Solidaritat. Per exemple, la Creu Roja està treballant per a organitzar una xerrada amb un cooperant que està a Haití i l’Assemblea de Cooperació per la Pau realitzarà una conferència sobre la situació de Palestina.

Les jornades continuaran demà amb la inauguració de l’exposició “Toko no ma“,organitzada per l’associació de dones Awayo-ria. A la nit, es celebrarà el tradicional “Sopar de fam”. El diumenge, es projectarà la pel·lícula “14 quilòmetres” i durant tota la setmana que ve es realitza la recollida de roba. Finalment, el dia 28 està programada la xerrada del responsable médic de Care Highway Espanya, Miguel Pelayo, en la que parlarà dels treballs sanitaris i educatius que ha dut a terme en distintes ciutats de Kenia. La regidora explica que “és molt important que unes dates concretes a l’any, les dediquem a pensar en la gent més necessitada”.

En l’informe que presentarà la regidora, Blasco també destaca la importància dels Consells per a poder realitzar setmanes temàtiques. Segons afirma, el consistori morellà “és un ajuntament obert a la participació ciutadana, gràcies als Consells es realitzen diverses activitats reunint-se periòdicament amb la corporació per a canviar impressions i rebre propostes. És important que els membres d’estos consells s’impliquen a organitzar activitats per a la resta de la ciutadania”.

Més informació: |