Morella exposa ‘Haiga’ dins d’Imaginària 2010 Fotografia en Primavera de l’UJI

_______________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 14 de maig de 2010

Les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella acullen l’exposició Haiga amb poemes visuals de Mike Steel en el marc d’Imaginària 2010 Fotografia en Primavera de la Universitat Jaume I. La mostra s’inaugura el dissabte 15 de maig de 2010, a les 19 hores, i es podrà veure fins al 15 de juny de 2010.

Poesia i pintura
Matsuo Bashô va ser el primer poeta japonès que va acompanyar els seus breus poemes (Haikus) amb una pintura, normalment sense molt de detall (Haiga). Tots aquests Haikus estaven inspirats en l’observació de la naturalesa. L’autor intenta, partint d’aquesta mateixa premissa (encara que de vegades la natura siga acer i cristall), oferir unes imatges a l’espectador; un Haiga perquè, a través d’aquest, puga albirar el petit poema visual que proposa. No mancat d’humor, mordaç sovint, intenta que l’espectador es prenga el seu temps per a compondre els seus versos amb els mínims detalls que li brinda.

En la present edició d’Imaginària 2010 Fotografia en Primavera, s’han programat més d’una trentena d’activitats com ara projeccions, concursos, tallers, conferències i exposicions, que es desenvoluparan a Castelló i altres deu localitats de les províncies de Castelló i València. El Vicerectorat de Cultura i l’Aula de Fotografia del Servei d’Activitats Socioculturals de l’UJI organitzen anualment aquest esdeveniment cultural amb l’objectiu de reivindicar el paper que té la fotografia, tant en el vessant documental com en l’artístic.

Més informació: | |