Palanques rep 2.000 € per “apilar les piles”


Etiquetes:


__________________________
comarquesnord.cat, Palanques
divendres, 14 de maig de 2010

El vicepresident segon i diputat provincial de Mediambient, Vicent Aparici, ha lliurat este divendres a l’Ajuntament de Palanques el premi ‘Apila les teues piles’, que reconeix la labor dels municipis en l’arreplegada de piles usades per a la seua correcta gestió. Palanques, amb tan sols 23 habitants censats, ha estat el municipi de la província que més quilograms de piles convencionals i botó per persona va arreplegar en 2009, guanyant un premi de 2.000 euros.

Aquest premi s’emmarca dins d’una campanya provincial d’arreplegada de piles usades, els beneficiaris del qual són els ajuntaments de la província de Castelló de menys de 20.000 habitants i en la que col·laboraren més de 600 establiments de la província que disposen de contenidors per a l’arreplega selectiva de piles usades i que són autoritzats com a centre col·laborador. Per a identificar i donar a conéixer esta xarxa, la diputació va dissenyar un logotip que, en forma d’adhesiu interior, cada establiment va col·locar en la seua porta perquè el ciutadà ho identifique com a centre col·laborador.

A més, complementant esta campanya, es va dissenyar un díptic explicatiu que dóna a conéixer la problemàtica ambiental de les piles usades mal gestionades així com la xarxa de centres col·laboradors. Esta campanya es completa amb l’edició adhesiu amb el mateix logotip.

El vicepresident segon, Vicent Aparici, ha recordat que “les piles usades és un dels majors contaminants que existixen en el planeta. Una sola pila usada pot contaminar 6,5 milions de litres d’aigua, per posar un exemple. El nostre sistema d’arreplega porta 10 anys actiu i amb esta campanya volem reactivar-ho encara més. Les piles són fabricades amb elements químics considerats com a tòxics, de fet, 30 per cent del seu contingut són materials que causen danys a la salut i el medi ambient. Hi ha estudis que mostren que 35 per cent de la contaminació per mercuri és ocasionada per les bateries que s’incineren amb el fem domèstica”.

Més informació: