La corporació municipal acorda reduir-se un 10% del sou com a exemple d’austeritat


Etiquetes:


________________________
comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 15 de maig de 2010

El Ple de Morella va acordar i va anunciar anit la primera mesura dins del pla d’austeritat que està aplicant el consistori. Les assignacions que percibixen els edils per l’assistència a comissions, juntes i plenaris es reduiran un 10% a partir de l’1 de juny. Ximo Puig destaca que “estem aplicant mesures austeres, però esta és la primera que anunciem perquè la corporació ha de donar exemple”.

El primer edil morellà afirma que “portem un temps estudiant les mesures que són necessàries i establint unes prioritats inversores”. Puig explica que “esta és la primera mesura dins d’un pla que contemplarà altres, com a reducció de pressupost per a festes o altres qüestions que no siguen tan prioritàries”. A més, afegix que “la gran prioritat de l’equip de govern en estos moments, és la lluita contra la desocupació, per la qual cosa totes les inversions que puguen repercutir en esta qüestió, centraran els nostres esforços”.

L’alcalde també creu que en este context de crisi “l’austeritat i l’eficàcia són les claus del moment”. Puig subratlla que “a pesar d’estes polítiques que estem posant en marxa, l’important és no deixar de fer coses, però augmentant l’eficàcia”. Per això, l’alcalde recorda que “la creació del Grup per a lluitar contra la desocupació és un exemple d’esforç, constància i posada en comú de totes les àrees municipals per a incentivar el Pla d’Ocupació”.

Respecte a l’estalvi de les arques municipals, Ximo Puig assegura que “esta és una mesura important no per la quantitat, sinó pel gest de la corporació municipal, perquè hem de donar exemple a la ciutadania”. En aquest sentit, l’alcalde creu que “és fonamental la cooperació dels grups per a superar esta situació complicada”.

A més, en el plenari d’anit es van adjudicar de forma definitiva i per unanimitat les tres obres del Pla E, la nova entrada al castell, la millora de infraestucturas tecnològiques en el municipi i el nou edifici cultural. Els altres punts que es van tractar van ser el nomenament del patró que formarà part de la Fundació Colomer-Zurita, l’aprovació del Conveni amb el Ministeri per a dur a terme l’obra de l’1% cultural i la presentació d’un informe sobre les jornades de la solidaritat 2010.

Més informació: