Morella acollirà una de les deu jornades formatives sobre “Bous al Carrer”


Etiquetes: , ,


__________________________
comarquenord.cat, València
dissabte, 15 de maig de 2010

La Conselleria de Governació ha organitzat per a enguany les ‘III Jornades sobre Bous al Carrer’ que es repetiran durant deu sessions i a la qual estan convidats els responsables municipals de 300 ajuntaments, així com organitzadors d’aquests festejos, penyes taurines i voluntaris, segons va informar la Generalitat en un comunicat.

La iniciativa començarà el pròxim 20 de maig en la localitat castellonenca d’Almassora amb l’objectiu que els organitzadors i afeccionats a aquests festejos “aprofundisquen en aquells aspectes que redunden en una millor i més segura organització”, segons va assegurar la directora general de Seguretat i Protecció Ciutadana, Sonia Vega.

Vega va assenyalar que l’objectiu d’aquestes jornades, que seran impartides per la Policia de la Generalitat i representants de la conselleria de Governació, és que els assistents “aprofundisquen en el coneixement de la regulació de les condicions de celebració dels festejos taurs tradicionals a la Comunitat, resoldre els dubtes sobre la normativa en vigor i incrementar la comunicació entre els diferents agents implicats en la festa”. En concret, es realitzaran sessions en els municipis castellonencs d’Almassora, Xèrica, Morella, Oropesa i La Vall d’Alba.

“Cada vegada són més els festejos que es desenvolupen a la Comunitat i al seu torn se sol·liciten més i millors mesures de seguretat per a evitar incidències que puguen entelar una festa tan arrelada i popular com és la de ‘Bous al Carrer'”, va indicar Vega. En concret, la Comunitat Valenciana és, en el conjunt d’Espanya, l’autonomia que major nombre de festejos taurins tradicionals celebra en el seu calendari de festes, amb una mitjana anual de 2.584 dies de festejos, segons dades del Ministeri de l’Interior.

En aquest sentit, la directora va indicar que a la Comunitat “té lloc algun festeig taurí set de cada deu dies de l’any, i entre juliol i setembre tots els dies, sense excepció, en algun municipi valencià se celebra algun espectacle taurí”.

Més informació: | |