Castellano destaca la ‘valentia, professionalitat i entrega’ dels professionals de les emergències

____________________________________
comarquesnord.cat, Tinença de Benifassà
diumenge, 16 de maig de 2010

El conseller de Governació, Serafín Castellano, ha destacat la “valentia, professionalitat i entrega de tots i cadascun dels professionals d’emergències, que treballen de forma anegada en l’extinció dels incendis”. El conseller ha mostrat les seues condolences a la família del pilot i de l’operador que eixos moments viatjaven en l’avió sinistrat, “i que va patir el tràgic accident que els ha costat la vida. Es tractava d’un Air Tractor de la Generalitat de Catalunya, i els seus ocupants eren d’aquesta comunitat, que participaven en l’extinció de l’incendi en la Tinença de Benifassà. Aquest se situava en els límits d’ambdues províncies. L’impacte va tenir lloc en la província de Castelló, a 300 metres respecte a la de Tarragona”.

Castellano ha agraït a la Generalitat de Catalunya la col·laboració i ha recordat que existeix un conveni per a l’extinció d’incendis entre les comunitats limítrofes. “El President Francisco Camps ha parlat amb el president de Catalunya i ha mostrat les seues condolences a la Generalitat i a les famílies. A més, ha estat informat en tot moment. Per la meua banda, he romàs en contacte amb el conseller d’Interior, Joan Saura, per a la coordinació de tot allò que fera falta”.

Així mateix, ha subratllat que, a proposta del President Camps, s’atorgarà la medalla al Mèrit de la Protecció Civil de la Generalitat al pilot i a l’operador morts. Castellano ha explicat que en l’avió “es trobaven dues persones perquè van realitzar l’última càrrega en el aeroclub de Castelló, per a descarregar-la en la zona de l’incendi. Tenia l’ordre de retirar-se a la base de Sabadell. Per això, anava l’operador de terra juntament amb el pilot. En aquests moments està treballant Guàrdia Civil, Bombers i Policia Judicial per a fer les corresponents investigacions i l’alçament dels cadàvers”.

Possibles causes
Respecte a les causes, ha assenyalat que la Comissió d’Accidents d’Aviació Civil serà l’encarregada de determinar les causes de l’accident i ha afegit que el primer és atendre als familiars.

Respecte a l’incendi, el conseller ha assenyalat que es tracta d’un menut incendi, que afecta a entre 5 i 6 has en una primera estimació de la superfície cremada. Està controlat des de les 18.30 h”. Durant l’incendi van actuar cinc mitjans aeris, 11 Brigades d’Emergència i bombers voluntaris dels Ports i l’Alt Maestrat. “Es tracta d’una zona escarpada, que es eencuentra en les faldilles de les muntanyes de la presa d’Ulldecona”, ha afegit.

Finalment, el titular de Governació ha destacat la valentia i entrega dels professionals que treballen al servei de les emergències i ha reiterat la col·laboració del Govern Valencià amb la Generalitat catalana per a totes les qüestions relatives a aquest tràgic accident.

Més informació: |