Moren dos ocupants d’una avioneta que treballava en l’extinció d’un incendi a la Tinença


Etiquetes: ,


____________________________________
comarquesnord.cat, Tinença de Benifassà
diumenge, 16 de maig de 2010

Els equips d’emergència han reprès aquest diumenge les tasques de rescat dels cossos dels dos tripulants de l’avioneta que es va estavellar el dia anterior a la Pobla de Benifassà i que es van aturar amb la caiguda de la nit. Al llarg del diumenge els cossos han sigut localitzats i han estat traslladats en helicòpter a l’Institut Anatòmic Forense de Castelló.

Medalla al Mèrit de la Protecció Civil
El conseller de Governació de la Generalitat Valenciana, Serafín Castellano, ha destacat que el pilot i l’operador de terra morts en l’accident tenien “força experiència” i havien treballat en diverses campanyes d’extinció. Les dues víctimes, d’uns 30 anys, eren el pilot i l’operador de vol. Alhora, el president de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps, ha anunciat que els condecorarà amb la Medalla al Mèrit de la Protecció Civil.

Un incendi produït per un llamp
Un llamp de la tronada que es va produir el divendres per la vesprada va provocar un incendi en la zona de la Tinença. Es va controlar, però en aquesta jornada s’ha reactivat el foc.

Fons del Centre de Coordinació d’Emergències han informat que l’accident s’ha produït al voltant de les 16.30 hores de dissabte per causes que ara s’estan investigant. Segons les primeres investigacions l’avioneta, un Air Tractor que realitzava descàrregues d’aigua, tenia la seva base en la província de Tarragona i s’ha estavellat en una zona pròxima a la partida del Mas de Castellà, on està localitzat el foc, en la zona limítrofa amb el pantà d’Ulldecona i el límit de la província de Tarragona. Alguns testimonis apunten que han vist caure l’avió “en picat”.

L’incendi es va iniciar sobre les 19.00 hores del divendres i va ser controlat dues hores després, encara que poc després de les 13.00 hores d’avui ha tornat a reproduir-se. Ha estat llavors quan s’ha mobilitzat a vuit brigades de bombers de Castelló i quatre mitjans aeris, entre ells un Air Tractor amb base a Tarragona, que és el qual ha sofert l’accident.

Més informació: |