El pilot de l’avioneta va advertir que no es donaven condicions per a volar


Etiquetes:


______________________________________
comarquesnord.cat, La Tinença de Benifassà
dilluns, 17 de maig de 2010

El pilot de l’avioneta sinistrada el passat dissabte a La Tinença de Benifassà durant l’operatiu d’extinció d’un incendi produit el dia abans va advertir que no es donaven les condicions per tal de volar. Això és donat a que les ratxes de vent superaven els 82 kilòmetres per hora, el que és perillòs per a portar a terme tasques d’extinció.

D’aquesta manera, el vent sembla ser una de les principals causes que provocaren el sinistre, amb la mort dels dos joves que treballaven amb l’Air Tractor. Tenien 27 y 32 anys i eren español i italià respectivament. A pesar de la seua joventut, no els faltava experiència en aquest tipus d’actuació.

El rescat, que un pilot d’una altra avioneta veia “muy jodido” es va produir l’endemà de l’accident, unes vint hores després. La zona, un paratge pràcticament inaccesible, dificultava les tasques al Grup de Rescat Especial d’Intervenció en Muntanya (GREIM).

“Ho he vist, ha caigut darrere de nosaltres”, declava un testimoni dels fets, alhora que altres denuncien una “descoordinació patent” on “ningú prenia decisions”.

Més informació: