Els festejos taurins generen un alt impacte econòmic


Etiquetes:

_________________________
comarquesnord.cat, València
dilluns, 17 de maig de 2010

Els espectacles taurins i els festejos de ‘bous al carrer’, generen a l’any en la Comunitat Valenciana un impacte econòmic de 184 milions d’euros, el que unit a la gran tradició d’aquest tipus de celebracions al nostre territori, així com els costums i el fervor popular, no poden ser obviats a l’hora de realitzar una defensa d’aquesta celebració. Al contrari, es tracta de motius més que suficients per atorgar, tant als festejos taurins com als ‘bous al carrer’, la consideració de Bé d’Interès Cultural, segons assegurava el Conseller de Governació, Serafín Castellano.

El Conseller de Governació ha entregat a la Consellera de Cultura, Trinidad Miró, l’informe elaborat per la Comissió d’Espectacles Taurins de la Comunitat, que suposa el primer pas per a iniciar l’expedient que declare BIC tant als festejos taurins tradicionals, coneguts com a ‘bous al carrer’ com a les corregudes de bous a la Comunitat Valenciana.

Castellano ha assenyalat que a la Comunitat Valenciana és, en el conjunt d’Espanya, l’autonomia amb major número de festejos taurins tradicionals celebra en el seu calendari de festes, amb una mitjana anual de 2.584 dies de festejos, segons dades del Ministeri d’Interior. En concret, tal i com s’ha arreplegat en la documentació lliurada a la Conselleria de Cultura, en la Comunitat té lloc algun festeig taurí 7 de cada 10 dies de l’any i entre els mesos de Juliol i Setembre, tots els dies, sense excepció, en algun municipi valencià es celebra espectacle taurí.

Per tant, més de la meitat dels municipis tenen bous al carrer, sent la Vall d’Uxò, la localitat que més dies celebra, amb un total de 69 dies a l’any, encapçalant el rànking de municipis que més festejos taurins celebra.

Més informació: