Alfredo Querol vol canviar el sistema de puntuacions de Portmader sense que s’hage aprovat per la Junta


Etiquetes:

________________________________
comarquesnord.cat, Ares del Maestrat
dijous, 13 de maig de 2010

Els representants socialistes en el Grup d’Acció del Portmader critiquen l’intent de canviar sense consens el sistema de puntuacions dels projectes susceptibles de rebre ajudes dels fons europeus Leader. La polèmica ha vingut donada en aquest cas per que el president del Pormader, Alfredo Querol, ha enviat a la Federació Valenciana de Desenvolupament Rural la proposta de canvi, sense haver tingut en compte les al·legacions presentades per els representants de Cinctorres, Morella i Forcall, i sense que s’hage aprovat per la Junta Directiva. Segons l’alcalde de la Todolella, aquestes al·legacions van aplegar fora de termini i en tot cas la proposta s’està estudiant i no és un acord definitiu.

El primer tinent d’alcalde de Morella, Ernest Blanch, afirma que està d’acord en que “hi ha que canviar els criteris de valoració, però, segons ell, per fer-los més objectius, no per continuar afavorint uns en detriment d’altres. I en tot cas, critica la manera com s’ha fet, sense consensuar en el GAL”. Un dels canvis que ha introduït la proposta de la direcció del Portmader “iguala el percentatge que poden rebre les Fundacions amb el dels Ajuntaments”.

El president de la Mancomunitat, Santiago Pérez, al·lega al respecte que la norma sembla feta per a la Fundació Blasco de Alagon. El també alcalde de Forcall creu que la restauració de patrimoni “és competència de l’administració autonòmica, i la Conselleria de Cultura és, a més, patró en la Fundació. És ella la que té que vetllar, a través dels seus pressupostos, per la conservació del patrimoni, i no a través dels fons europeus que s’haurien de dirigir al recolzament d’iniciatives que ajuden a crear possibilitats d’ocupació i manteniment de la població”.

Més informació: