El Maestrazgo ha recollit roba per a la seua reutilizació en tots els municipis


Etiquetes:

___________________________
comarquesnord.cat, Maestrazgo
dimarts, 18 de maig de 2010

La Comarca del Maestrazgo ha portat a terme una campanya de recollida de roba per a la seua reutilización en tots els municipis pertanyents a la mateixa. La Campanya de recollida i selecció de la roba per al seu posterior ús s’ha realitzat en col·laboració amb Càrites diocesanas de Terol, en el projecte denominat ‘A Todo Trapo’.

L’àrea de medi ambient de la Comarca del Maestrazgo, dins de les campanyes de sensibilització que desenvolupa anualment, centrades en la reducció, reutilización i reciclatge, volia sensibilitzar sobre el consum responsable de la roba i a més, col·laborar amb una ONG com Càrites, que atén les necessitats de roba de persones en situació de dificultat econòmica. Els interessats, podien dur la roba al seu ajuntament durant una setmana, que es publicitó mitjançant cartells.

2.700 kg recollits
S’ha arreplegat gran quantitat de roba, un total de 9 furgonetes de roba, més de 2.700 kg de roba. Es tracta de tot un èxit, la gent del Maestrazgo ha mostrat una gran generositat i tant des de la Comarca del Maestrazgo menge des de Càrites Diocesanas et Teruel ens agradaria agrair la seua col·laboració a tots els quals han participat.

Anual a partir d’ara
Tal ha estat l’èxit que s’ha decidit que a partir d’ara es portarà a terme una campanya anual de recollida en tots els municipis. En quatre pobles de la Comarca, Castellote, Molins, Iglesuela del Cid i Cantavieja, s’han establit punts de selecció de la roba. És a dir, es porta a terme una primera selecció en la qual separa la roba d’estiu i la d’hivern, així com la d’home, dona i xiquet, d’altra banda complements i altra de trenque de llit. Una vegada feta aquesta primera selecció, la roba es duu A San Nicolás de Bari, allí es renta i s’etiqueta.

El treball ho realitzen bé voluntaris o dones contractades per a facilitar la seua inserció ja que es troben en situació de dificultat sociolaboral. Una vegada la roba està rentada i etiquetada se li dóna a persones amb escassos recursos econòmics o bé es ven a preus molt econòmics, en la tenda que té cáritas a Terol.

Més informació: