Morella celebra el Dia Internacional dels Museus oferint l’entrada gratuïta


Etiquetes: , , ,


________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 28 de maig de 2010

Morella se suma avui a la celebració del Dia Internacional dels Museus. Per a això, el municipi mantindrà els museus oberts de forma gratuïta. La regidora de cultura, Palmira Mestre, afirma que l’objectiu “és acostar-se encara més a la ciutadania i als visitants, i fer-los partíceps de les reivindicacions d’este dia”.

Aquest dia va ser anomenat pel Consell Internacional de Museus (ICOM), l’any 1977. En Morella, des de que l’Ajuntament ha recuperat la gestió, també s’ha celebrat tots els anys. L’ICOM anuncia una reivindicació distinta cada any. En aquesta jornada, el lema és “Museus per a l’harmonia social”, entesa ésta com un concepte “de diàleg, tolerància i coexistència com a vies per al pluralisme i respecte a la diferència”. Mestre reivindica que “nosaltres entenem l’harmonia social com la creació d’un espai de reflexió plural i accessible per a tot el món, és a dir, lliure de barreres de qualsevol tipus”.

Durant la jornada d’avui, es mantindran oberts el museu de dinosaures i el Castell. En la fortalesa també es podrà visitar el Palau del Governador. La regidora també considera que “la cultura té una gran importància des del punt de vista de la promoció econòmica”. Mestre explica que “el fet de posar en valor i respectar els nostres vestigis històric-culturals, ens fa més atractius com a destinació turística”.

La regidora assevera que “en el nostre cas, la cultura s’ha convertit en un vincle d’unió entre la nostra societat i els turistes”. Mestre també destaca que “a través dels museus, un visitant pot conéixer la nostra evolució, avantpassats, història, festes o altres activitats, pel què és molt important difondre la nostra cultura”.

___________
documents
Enllaç: museusdemorella.net

Més informació: | | |