Iata-Espardenyes, de La Mata, podria ser la millor empresa de l’any 2009


Etiquetes: , ,


_________________________________________________________
comarquesnord.cat, La Mata
dimecres, 19 de maig de 2010

El proper dijous 27 de maig es celebra una nova edició de la gala empresarial de l’any de la província de Castelló impulsada des de la Càmera de Comerç i el diari Mediterráneo. Una de les 20 empreses nominades és l’espardenyeria Iata de La Mata que podria obtenir el premi a millor empresa al Palau de Congressos de Castelló en la tretzena edició del certamen. A la fase de selecció hi havien 50 empreses i finalment Iata Espardenyes és una d’elles.

Iata Espardenyes representa la 4a generació familiar d’espardenyers de La Mata, revolucionant la producció artesanal del tradicional calçat amb nous dissenys i la renovació de teixits.

Iata Espardenyes representa la continuïtat de l’ofici de fer espardenyes, de la tradició artesanal de La Mata, reconeguda en molts d’indrets pel prestigi i la qualitat de les espardenyes. Actualment, sols Iata continua amb la producció artesanal a la localitat. A més, han sabut expandir la seua oferta arreu del món, amb una forta expansió en països com Estats Units, Mèxic o Itàlia.

Iata segueix l’ofici artesà oferint dissenys exclusius amb la moda actual, sense oblidar els models clàssicsa i tradicionals de caire folclòric.

A la Nau que tenen a La Mata es fa el gruix del procés d’elaboració de les espardenyes, però a més, també treballen en diferents cases on es fa una part important de la producció.

Actualment compta amb 4 treballadors a la fàbrica, encara que podrien ser més, encara que en estos moments de crisi és complicat, a més de tenir d’emnsenyar pas a pas el tradicional procés. De cara a final d’any, amb una nova temporada podria ampliar el planter de treballadors.

Tenda a La Mata i a Castelló
El boca a boca funciona amb Iata i és per això que molta gent visita La Mata i l’empresa per poder adquirir els seus exclusius calçats. Darrerament ha obert una tenda a Castelló on te exposats els seus productes i a més ofereix un servei personalitzat denominat espardenyes a la carta. Era un dels objectius de l’empresa, consolidar el mercat a la província de Castelló al igual que ho té al llarg del estat espanyol.

_________________________________________________________
documents
Enllaç: iataespardenyes.com
_________________________________________________________

Més informació: | |