La Conselleria continua sense possar data al tractament dels residus


__________________________
comarquesnord.cat, València
dimecres, 19 de maig de 2010

El conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, encara no ha possat termini per a les plantes de tractament de residus de les zones nord i sud de la província, l’execució de les quals està pendent des de fa anys.

Cotino ha evitat concretar en quin punt es troben ni quina previsió té respecte a les instal·lacions de Cerver i la Vall-d’Uixó. Els retrasos d’aquestes plantes, previstes al Pla Integral de Residus (PIR) de 1997,  ha obligat als municipis castellonencs a traslladar les seues escombraries a altres províncies, el que ha provocat una guerra territorial. La situació encara serà més greu amb el pròxim tancament de l’abocador de Vilafranca.

Tantmateix, el Conseller Cotino tampoc s’ha pronunciat sobre el curiòs cas de Benicarló, que s’ha vist obligat a buscar a Catalunya una eixida a les seues escombraries.

Ple de la Mancomunitat
La Mancomunitat Comarcal Els Pots, per la seua banda, ha convocat un ple extraordinari, que tindrà lloc al Vilafranca el proper dilluns 24 de maig a les 20.00 hores, amb un únic punt a l’ordre del dia sobre la Gestió de la Recollida i Tractaments de les escombraries a la comarca.