Mont-roig proposa desvetllar els secrets de la “Construcció tradicional del Matarranya”


Etiquetes: , ,

__________________________
comarquesnord.cat, Mont-roig
dimecres, 19 de maig de 2010

L’Ajuntament de Mont-roig està organitzant una nova edició dels Cursos d’Estiu que, en aquesta edició, estan destinats a la “Construcció Tradicional del Matarranya “amb la intenció de promocionar i de conservar la nostra herència cutural i els sabers tradicionals”, segons apunten fonts muncipals.

Els cursos, que seràn de caràcter pràctic, vessaran sobre “oficis tradicionals” i tindran lloc al mes de juliol. La setmana del 5 al 9 s’aprendrà com treballar amb calç i estuc i la talla de fusta. La setmana del 12 al 16 s’explicarà com és el procediment per tal de fer pintura mural al fresc i es decobriran els secrets de la policromia i daurat de la pedra i la fusta. La tercera setmana estarà dedicada a la talla de pedra, s’explicarà el pla de colors dels cascs històrics i també s’aprendrà la tècnica dels rellotges de sol, mentre que la darrera setmana tractarà sobre vidrieres i la forja.

Els cursos “estaran orientats tant per a professionals que vullguen ampliar el coneixement del seu ofici com per a aficionats o entusiastes de la història i la tradició”.

____________________
documents
pdf: Cursos d’estiu 2010 a Mont-roig

Més informació: | |