La Conselleria de Cultura elimina les ajudes al patrimoni, afectant a tota la comarca


_________________________
comarquesnord.cat, Forcall
divendres, 21 de maig de 2010

La Conselleria de Cultura ha eliminat per enguany les línies d’ajudes a excavacions arqueològiques i paleontològiques, així com restauració del patrimoni hidràulic, i patrimoni de pedra en sec. Molts pobles de la nostra comarca estaven esperant la publicació per poder-les demanar.

La directora general de Patrimoni, Paz Olmos, li ho confirmava a l’alcalde de Forcall, en una reunió que es mantenia recentment per a tractar varis accions que estan pendents en el municipi. El resultat de la reunió no va poder ser més negatiu: el jaciment de la Moleta no serà enguany investigant, es torna a aplaçar la restauració de l’ermita de Sant Josep, i continua paralitzat l’expedient de BIC de la Santantonà. L’alcalde de Forcall, Santiago Pérez afirma que així es veu aturat, de nou, l’ambiciós projecte previst de condicionar el jaciment per tal de poder-lo fer visitable i treure-li més profit, tant turística com culturalment, i critica que mentre continuen hi havent fons per als grans esdeveniments esportius i culturals, es deixa de banda el patrimoni.

Tampoc per a Sant Josep
En el cas de l’ermita de Sant Josep, la qüestió encara és més greu ja que ha estat compromesa la seva restauració en varies ocasions. No obstant la Conselleria de Cultura ha decidit que enguany no signarà cap conveni amb el Bisbat de Tortosa, per tant no s’actuarà en cap part del patrimoni religiós de la nostra comarca. L’ermita de Sant Josep porta 17 anys tancada i ja ha perdut totes les pintures murals; seria greu que també es deixara perdre la construcció. L’alcalde de Forcall lamentava també que, a banda de diners, tampoc hi hague voluntat política per alguns projectes que no requereixen de pressupost sinó de tràmits.

Aquest és el cas de la declaració de Bé d’Interès Cultural de la Santantonada que continua paralitzada, malgrat comptar des de fa anys amb tots els informes favorables de les Universitats i del Consell Valencià de Cultura.

Més informació: | |