Més de 1500 persones participen al Cerç 2010



______________________
Marc Martí Badia, Massalió
dilluns, 24 de maig de 2010

Més de 1.500 persones van participar al CERÇ 2010 III Fira de la música i la cultura aragonesa que va celebrar-se el passat cap de setmana a la localitat matarranyenca de Massalió. Entre les diferents activitats que se van desenvolupar durant les dues jornades de la mostra van destacar la VII Trobada de Dolçainers, Grallers i Geganters que va omplir la plaça major en més de 240 músics i el concert nocturn en el que gairebé 300 persones van disfrutar de la música en directe.

La tercera edició de la Fira de la música i la cultura aragonesa CERÇ organitzada per l’Associació Cultural del Matarranya, l’Ajuntament de Massalió i el Club de la Joventut va portar fins a Massalió a unes 1.500 persones vingudes de diferents territoris de Aragó, Catalunya i València. Tot i que el nombre de visitants va ser similar al del 2009, l’organització es mostra satisfeta amb la participació. “Ha vingut més o menos la mateixa gent que l’any passat, que esta prou bé per ser una fira molt jove ja que sol portem 3 anys organitzant-la”, va explicar l’alcalde de Massalió, Rafa Martí.

La mostra va començar divendres en una mostra de curtmetratges a la que van assistir unes 30 persones i que va donar el tret de sortida de les múltiples activitats programades. Si bé, va ser el dissabte pel matí en l’actuació dels dolçainers de Massalió quant es va obrir la mostra. Durant tot el dia, els visitants van poder gaudir dels productes gastronòmics de la vila elaborats per l’Associació de Jubilats de Massalió i la Associació de Dones Sadurixa, així com d’altres productes alimentaris que es van exposar en altres stands. També l’art matarranyenc va estar present en diferents paradetes on s’exposaven pintures, ceràmica i altres expressions d’artistes de la zona. De la mateixa manera, els amants de la música van poder trobar discos de diferents estils entre les paradetes de les distribuidores ubicades a la zona de concerts de la replaceta. I com si això no fos prou, el xiquets van gaudir d’un taller de pintura en el que van decorar un cartell que posteriorment va ser penjat a la plaça durant l’actuació dels dolçainers; i els més interessats en la cultura local van descobrir les darreres publicacions de l’Associació Cultural del Matarranya. Encara que el punt més actiu de la fira va ser la replaceta de San Roc en la que des de les 11 del matí fins les 5 de la tarde van desenvolupar-se cinc concerts de música en directe. Tot i aquesta gran oferta, fins el començament de la VII Trobada de Dolçainers els visitants de la mostra van ser menys que en anteriors edicions. “Lo dissabte si que potser va vindre menos gent durant lo dia perquè eren festes a Calaceit i també hi havien altres actes per la zona, però en la trobada s’ha tornat a omplir la plaça”, va explicar l’alcalde de la vila.

Los 19 grups participants en la VII Trobada van desfilar des de les 5 de la tarde pels carrers del poble fins la plaça major on van pujar al escenari per interpretar una cançó cadascun. Poc després tots els participants van gaudir d’un sopar de convivència que va donar pas al concert nocturn en el que unes 300 persones van abarrotar lo saló municipal de Massalió per disfrutar de la música de Gen, Los Draps, Azero e Ixuquera.

El diumenge en el que per primera vegada la fira va continuar oberta, l’afluència de visitants va ser major de l’esperada i al final de la tarde van ser molts los que van gaudir de les diferents concerts programats. L’organització es va mostrar satisfeta tant pel bon desenvolupament de tots los actes previstos com pel nombre de visitants, encara que van destacar que es necessaria una major difusió de l’activitat. “La trobada i lo concert nocturn son activitats ja totalment consolidades a les que participe molta gent, ara falte treballar per aconseguir augmentar lo número de visitants que venen a la fira durant lo dia. De totes maneres, tota la gent que hem participat en l’organització estem contents de com ha anat la mostra i esperem que en lo temps se consolido com una cita imprescindible per als veïns del Matarranya”, va afirmar Martí.