Trobada de final de curs de la Catequesi


Etiquetes:


___________________________
comarquesnord,cat, Castellfort
dilluns, 24 de maig de 2010

Les parròquies dels Ports que pertanyen a la diòcesis de Tortosa, van celebrar en un cap de setmana de germanor la final de la catequesis. Aquest es un esdeveniment que ja porta molts anys fent-se i que va canviant d’escenari per passar per totes les poblacions. En aquesta ocasió en punt de trobada era Castellfort.

El dissabte de mati, els participants es van traslladar en cotxes fins la Llèqua. Des d’allí farien la caminada, que venia a ser com el darrer tram del que fan els catinencs en la seva rogativa a Sant Pere de Castellfort.

70 xiquets, junt amb algun pare i els catequistes, van decidir participar de les jornades de convivència. Xiquets de Morella, de la Todolella, de Villores i Forcall, de la Mata, i de Portell, de Cinctorres i de Castellfort. La petita aldea de la Llèqua tornava a recuperar vida encara que fora per uns instants. Des d’allí van emprendre camí per eixe indret del terme de Morella, la dena de Muixacre, que limita amb els termes d’Ares i de Catí. Pararien a dinar entre la Pinella i l’Hostal de la Roja. I després vindria la part més dura, per la calor , per la pendent i per que ja es portava un bon ratet caminat.

Aplegar a Sant Pere va ser un goig, i conèixer la seva història tot un descobriment. Per que ben sovint el que tenim més prop és el que més desconeixem. Instal·lats i sopats, els participants encara gaudirien d’un espectacle abans d’anar a descansar. Nandet, el pallasso, es va oferir d’entreteniment.

El diumenge pel matí tots els xiquets i monitors, es van sumar als veïns del poble per desplaçar-se a la Marededéu de la Font i celebrar Santa Quitèria. Després de seguir els oficis, i repartiment de la prima, es va seguir en jocs fins l’hora de dinar. Del esmorzar i sopar s’havia encarregat els veïns de Castellfort, del caldo per al camí els veïns de Forcall. Del dinar del diumenge els veïns de Morella. També en aquest cas va funcionar la col·laboració comarcal.

La germanor i alegria de compartir va servir de final de catequesis per a les parroquies de la nostra comarca que formen part de la diòcesis de Tortosa, és a dir quasi totes. El dinar del diumenge que servia de colofó va comptar en l’assistencia de vora 200 persones. La col·laboració de pares i catequistes, i veïns de diferents pobles, ha deixat molt bon regust en la trobada d’enguany.

___________
documents
Fotogaleria: “Catequesi, a Castellfort”

Més informació: