Una xiqueta desapareix durant unes hores a Pena-roja


Etiquetes:

____________________________
Marc Martí Badia, Pena-roja
dilluns, 24 de maig de 2010

Els fets van ocórrer el passat diumenge sobre les 8 de la nit, quant una xiqueta autista de uns 10 anys d’edat i veïna del poble, va desparèixer de la casa familiar. Segons va explicar Francisco Esteve, alcalde de Pena-Roja, la familía la va estar buscant durant uns minuts per la casa i per la zona pròxima a aquesta. Com no van poder localitzar-la, de seguida van avisar a la gent del poble i van cridar al 112. “Quant la gent pujave de veure lo rader partit de futbol de la temporada mos va avisar la familía i enseguida vam cridar al 112”, va afirmar l’alcalde pena-rogí.

Un cop avisat al 112, que va mobilitzar a diferents unitats de la Guàrdia Civil i també va sol·licitar l’ajuda de la patrulla acompanyada de gossos i especialitzada en desaparicions de Saragossa, uns 100 veïns de la localitat se van posar en marxa per a trobar a la xiqueta de la manera més ràpida possible. “Mos vam organitzar en quadrilles i vam començar a fer cercles concèntrics, primer pel casc urbà i després pels camps de la vora”, va explicar Esteve. Si bé, de seguida va començar a fer-se de nit i les diferents brigades no aconseguint trobar a la desapareguda, fet que va fer augmentar la preocupació de tots los veïns. “Quant se va començar a fer de nit va ser lo pitjor moment perquè pels camins encara se anave bé, però pels bancals que tenen l’herba molt alta ere molt difícil passar a fosques”, va dir l’alcalde de la vila.

Va ser cap a les 12 de la nit quant un veí va arribar a la zona anomenada “Barranc detràs la Pena” i va trobar a la xiqueta en perfecte estat de salud. “La vam trobar allà a les 12, abans de que arribaré la patrulla en los gossos. Va ser una sort trobar-la tant pronte, sobretot perquè anave en roba d’estiu i aquí per la nit encara fa fred…” va explicar Esteve.

D’aquesta manera, segons l’alcalde, que va agrair la gran col·laboració de tots los veïns de Pena-Roja, “tot va quedar en un petit ensurt ja que per sort la xiqueta està en perfecte estat de salut”.

Més informació: