Diputació creu que és més adequat i barat continuar amb l’abocador de Vilafranca

__________________________
comarquesnord.cat, Castelló
dilluns, 31 de maig de 2010

El vicepresident de la Diputació de Castelló vol manifestar a tots els alcaldes de la zona dels Ports que “el manteniment de l’abocador de Vilafranca, propietat de la Diputació, és viable tant des del punt de vista ambiental com tècnic i si els alcaldes ho accepten pot continuar funcionant per mitjà d’una ampliació per a dos anys sense cap problema”. Vicent Aparici ha manifestat que “hem enviat un escrit als alcaldes amb dues solucions possibles. Les dues són tècnicament viables però des del punt de vista ambiental i econòmic la més avantatjosa és la de continuar amb l’abocador controlat de Vilafranca fins que aquest construïda la planta de Cervera a la qual li queda aproximadament una any i mig d’obres”.

“Una decisió política”
Per a Vicent Aparici la qüestió del tancament de l’abocador de Vilafranca és “una mera decisió política que no es basa en informes ambientals ni tècnics i que no deuria executar-se fins que no hagi una instal·lació comuna per a tot el consorci perquè signifiqués un augment de costos per als ciutadans de la zona que és totalment innecessari en aquests moments de crisis”. El vicepresident de la Diputació manifesta que “l’ajuntament de Vilafranca ha estat solidari amb els municipis admetent l’abocador però també ha tingut compensacions per això i la Diputació ha estat sensible aportant moltes inversions que li feien falta a la localitat el que no hauria de ser ignorat en aquest moment”.

Malgrat tot això, la Diputació de Castelló està disposada a admetre “l’acord adoptat per tots els ajuntaments implicats, que ha de ser remès per escrit tal com ha estat sol·licitat, perquè no quedi cap dubte referent a això i ningú pugui sentir-se ninguneado”, confirma Vicent Aparici, “perquè nosaltres no som partidaris de les imposicions”.

Més informació: