Els més majors de la UJI també acaben curs


Foto: Julio Ortí
______________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 31 de maig de 2010

Els alumnes de la Universitat per a Majors s’han reunir aquest dilluns en la darrera classe del curs, que tenia lloc a Morella. La classe servia per a fer balanç del que ha estat el curs 2009-2010, que ha comptat amb un plantejament més universitari ja que els alumnes han tingut 150 hores lectives en les que s’han fet diferents treballs d’investigació. Aquest curs 60 persones han pres part d’aquesta iniciativa des de la seu dels Ports.

En aquest curs els alumnes han fet treballs magnífics, amb moltes hores de treball, el que els ha permès aprendre a aprendre. Entre els treballs destaquen un dedicat a la Plaça de Bous de Morella, monogràfics de pintors com Pilar Dolz i la natura de la comarca de Els Ports. També hi ha un treball dedicat al cicle de rotllos i primes i els peirons, a càrrec d’Andrés Cubero.

La Universitat per a Majors s’està consolidant amb el pas del temps i molts dels alumnes ja porten 6 anys assistint a les classes i convivint amb els seus companys. S’intenta unificar sessions i fer totes les possibles als municipis de la comarca per tal d’evitar desplaçaments, segons destacava la coordinadora de l’UJI, Pilar Escuder. Els majors de la nostra comarca han assistit a nombrosos actes a la Universitat Jaume I de Castelló, coincidint amb els joves alumnes que allí cursen els seus estudis. Els majors, es consideren uns més a la Universitat.

Matrícula oberta
Cal destacar que la preinscripció per al curs 2010-2011 ja està oberta i que es pot trobar i demanar informació als ajuntaments. Segons sempre es destaca per part dels alumnes de la comarca a la Universitat, es tracta d’aprendre i passar-ho bé.

Més informació: | | |