Martínez inaugura la depuradora de Portell


______________________
comarquesnord.cat, Portell
dilluns, 31 de maig de 2010

El president en funcions de la Diputació, Francisco Martínez, i l’alcalde de Portell, Álvaro Ferrer, han inaugurat aquest dilluns la depuradora del municipi dels Ports, a la qual s’ha destinat una inversió de 536.000 euros. La nova estació s’emmarca en el 2on Pla de Sanejament i Depuració de la Comunitat Valenciana i té capacitat per a reciclar les aigües residuals d’un municipi de 1.000 habitants, és a dir, cinc vegades l’actual població de Portell, segons han informat fonts de la Diputació.

La construcció d’aquesta nova EDAR ha consistit en la modificació del sistema de depuració d’aigües residuals, eliminant el tractament amb jaços de torbes per un altre de fangs actius per aireación perllongada. El cabal mig que s’espera regenerar és de 120 metres cúbics al dia a l’estiu i de 60 a l’hivern, de manera que el volum anual previst és de 27.000 metres cúbics.

15 noves depuradores
Al llarg de l’últim any, l’àrea de Cooperació ha engegat 15 noves depuradores d’aigües residuals per un import proper als 6 milions d’euros i amb les quals s’ha donat servei a 28.471 habitants equivalents, el que suposa la depuració d’una mica més de dos milions de metres cúbics d’aigua residual. Les depuradores engegades han estat les d’Aranyel, Assuévar, Benafigos, Chóvar, Llucena, Morella, Sant Rafel del Riu, Sot de Ferrer, La Vall d’Alba, Aiòder, Espadella, Teresa, Toràs, El Toro i Sucaina, han explicat les mateixes fonts.

Més informació: |