Aragó abandona la Fundación Blasco de Alagón


______________________________
comarquesnord.cat, Castelló
dijous, 3 de juny de 2010

El Govern d’Aragó renuncia a seguir com a patró en la Fundació Blasco de Alagón. Malgrat aquest contratemps i la conjuntura actual, el pressupost de l’entitat creixerà durant 2010 un 5%, gràcies, entre d’altres, a les aportacions dels fons europeus Leader que gestiona el Portmader. En total disposaran de 581.530 euros. El patronat de la Fundació Blasco de Alagón s’ha reunit aquesta setmana per avaluar les actuacions executades en els sis primers mesos de l’any.

A la nostra comarca s’estan restaurant els panells ceràmics de l’ermita de Sant Onofre de la Todolella i s’ha rehabilitat la xemeneia llar de l’ermita de la Mare de Déu de la Font de Castellfort. Entre les accions que es desenvoluparà en el segon semestre destaca especialment la restauració de l’ermita de l’Avellà, a Catí. Aquesta actuació contarà amb un pressupost total de 119.000 euros, 51.000 aportats per la Fundació i la resta pels fons Ruralter-Leader.

Completen les accions previstes la restauració de la portada lateral de l’església parroquial de Vilafranca, la primera fase de l’altar de la capella del Carmen de Morella, el retaule de la fornícula de l’ermita del Roser de Xiva i l’orgue de Vallibona.

Més informació: | | |