Morella celebra aquest cap de setmana un dels Corpus més antics de la Comunitat

______________________
comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 5 de juny de 2010

Morella ja està de Corpus. L’entrada a l’Ajuntament està presa per algunes de les figures i símbols que el poble aporta a la processó, mentre que al graner aquests han estat dies de molta feina per tal de deixar-ho tot llest. Enguany no hi ha majorals, i és novament el Capítol qui s’ha tingut que fer càrrec de l’organització. Per tant, majorals d’anys anteriors s’han unit per a organitzar els actes del cap de setmana i donar-li a aquestes dates tant assenyalades al calendari el màxim esplendor.

Per a completar els personatges que ixen, amb els quadres bíblics i demés, recentment s’ha fet una reunió amb les associacions del poble per tal de demanar la màxima col·laboració, però encara així tots els qui vulguen prendre part dels actes segur que troben encara un lloc en aquest repàs viu a la història sagrada

Dels més antics
El Corpus de Morella és, junt amb el de la ciutat de València, dels més antics de la Comunitat Valenciana, seguint una tradició centenària. La riquesa de matisos d’aquesta assenyalada processó s’ha anat ampliant al llarg de la història, i una bona mostra es pot veure aquest diumenge per la vesprada en el típic recorregut de processó solemne. L’acte serà el més complert que es pugue i, com a novetat d’enguany, està el nou pal·li que estrenarà el Santíssim.

El dia abans, dissabte, la tradició mana que siguen els protagonistes els menuts degolladors que, a espasa en mà, tacaran de roig safrà a tots aquells que tinguen a mà, representant una escena de l’Antic Testament que es completa amb passatges com l’arribada dels Reis Màgics de l’orient que també participen de la cavalcada.

Més informació: | | |