Andreu Casero, guardonat amb el Premi de Recerca de Premsa Comarcal

comarquesnord.cat . Morella . 8 de juny de 2017 .
Etiquetes:

El morellà Andreu Casero, professor i vicedegà del Grau de Periodisme de la Universitat Jaume I (UJI),  ha estat guardonat amb el V Premi de Recerca Universitària de Premsa Comarcal. La seua proposta és analitzar ‘El públic jove front a la premsa comarcal i local: diagnòstic i propostes d’actuació’. El guardó, dotat amb 5.000 euros, està patrocinat per l’Agència Catalana de Notícies i Premsa Comarcal i consisteix en la realització d’una investigació al llarg d’un any. Andreu Casero va recollir el premi en el transcurs de la V Convenció de Premsa Comarcal i Local celebrada a la localitat lleidatana de les Borges Blanques que va comptar amb la presència del conseller de cultuta i de mitjans de comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras.

La recerca que dirigirà el professor Casero tindrà com a objectiu buscar les causes per les quals la joventut no consumeix premsa escrita de pagament local i comarcal. El projecte també pretén aportar propostes d’actuació a les empreses editores de premsa comarcal i local que els permeti incorporar canvis que puguin atraure l’atenció dels joves. El jurat que va donar el premi a Casero va estar format per representants de la premsa comarca, la xaxa Vives de Universitats i l’Agència Catalana de Notícies.

La pèrdua de públic jove és una de les principals problemàtiques a les que actualment ha de fer front el sector de la premsa escrita. L’edat mitjana del lector de premsa a Espanya al 2009 es situava en 44 anys, segons dades de l’estudi general de mitjans. A més, únicament el 25,7% de les persones entre 18 i 25 anys llegeix publicacions de informació general de pagament a nivell estatal segons l’associació d’editors de diaris espanyols.

Més informació: