Aplec dels Ports: “El tancament del repetidor de TV3 és un atac a la llibertat d’informació”


Etiquetes:



Davant l’anunci que la Generalitat Valenciana sancionarà l’ajuntament de Morella si no tanca el repetidor de TV3 situat en el seu municipi i que dóna cobertura a diversos pobles dels Ports com ara Forcall, Cinctorres, Villores o la pròpia Morella, la comissió organitzadora de l’Aplec dels Ports vol mostrar el seu rebuig a aquesta acció, que considerem desmesurada, alhora que un atac a la llibertat d’expressió i, molt especialment, un atac a la llibertat d’informació de la gent de la nostra comarca. 



Des de fa dos anys i mig, la Generalitat Valenciana ha iniciat una croada contra l’emissió de TV3 al País Valencià, una televisió que molts sentim com a pròpia. Amb l’excusa de la transició des de la televisió analògica a la digital, el govern valencià ha apagat els repetidors que hi ha a les comarques del mes al sud i té pendents d’executar el tancament d’altres repetidors d’arreu del país. 
Ara ens ha tocat el torn a nosaltres. Fa 25 anys que TV3 es pot veure a la nostra comarca i, en tot aquest temps, s’ha convertit en un referent per a tota la gent d’aquesta comarca. Som molts els que sintonitzem aquest canal quan volem vore un partit de futbol;  els que ens vam criar veient dibuixos animats en la nostra llengua gràcies a TV3; els que ens refiem del que ens diu el Molina per saber si hem d’agafar el paraigües; som molts, en definitiva, els que vam aprendre que es pot fer una televisió digna i de qualitat en la nostra llengua gràcies a la televisió de Catalunya.

És per tot això, que considerem que TV3 és nostra i ben nostra i per això rebutgem l’atac indiscriminat contra les seues emissions i molt especialment contra l’ajuntament de Morella. Des dels Ports, i des de l’Aplec diem NO AL TANCAMENT DE TV3! i aprofitem per recordar-li als senyors que manen a València que més els valdria que els esforços que dediquen a tancar TV3 els invertiren a fer una televisió valenciana que no manipulara, que utilitzara la llengua dels valencians, prestigiara la nostra cultura i cohesionara el seu territori. Això sí és una televisió al servei del poble.

Manifest llegit per Paola Segura, de l’Aplec dels Ports, a la concentració per demanar TV3 i Aragón Televisión a Morella el dilluns 7 de juny de 2010

Més informació: