Morell@jove: “Avui es fa de nit més prompte”


Etiquetes: ,

Ja ha arribat. Avui és un dels dies de més tristor a la nostra comarca. La nit arriba abans de que el Sol se pose. Avui, és produirà un atemptat contra la nostra llengua, cultura i llibertat. Costa recordar un fet similar, en el que un organisme practicara la represió per a disminuir la capacitat de decisió dels nostres habitants. Des de que es va conèixer la decisió, la gent s’ha expresat en Internet d’una forma contundent: no callarà i vol recuperar la llibertat que avui es talla. Precisament, Internet és un mitjà de comunicació que ens ha fet canviar la concepció del món, en especial, de la comunicació. Per això, resulta paradòxic que en aquest món global, un Govern intente ficar fronteres allí on no existeixen, aplicant qüestions de polítiques autoritàries, allà on només hi havien uns pocs milers d’habitants en capacitat de triar els continguts televisius que volien observar. Paradòxic, a més de desfasat, indescriptible i irraonable .

La televisió pública deuria mantindre tres objectius fonamentals, que son formar, informar i entretindre. Per això, podré gaudir de 8 canals autonòmics públics deuria de ser motiu d’alegria i de major nombre de continguts culturals i formatius per a la societat. No obstant, el nostre Govern, preferix tancar 5 d’ells i deixar-nos en la caixa tonta.

La cultura d’un lloc està formada per les arrels històriques que les diferents civilitzacions han deixat en el seu pas. En aquest sentit, Morella va ser el centre de la Corona d’Aragó i continúa sentint-se molt propera a aquestes cultures. Aixó no ens fa menys valencians, però demostra que la gent té uns nexes imborrables. Les tradicions, la llengua o la pròpia cultura fan necesari per a la comarca mantindre el contacte en els veïns d’Aragó o Catalunya.

La lluita ha començat en l’àmbit polític i ha sigut compartida pels ciutadans a Internet. Avui, és un dia important perquè és el primer dia de lluita. Des d’ara, comença la primera etapa d’una llarga guerra, en la que li exigirem al Consell que fique cordura a l’assumpte i que raone. Sabem que és complicat que això pase, però també és cert que hi han nits que arriben més prompte, altres ho fan més tard, hi han de molt dures, llargues, difícils… però a la fi, sempre acaba fent-se de dia.

Manifest llegit per Estel·la Buenaventura, de Morell@jove a la concentració per demanar TV3 i Aragón Televisión a Morella el dilluns 7 de juny de 2010

Més informació: |