El Paratge de Segura del Riu acollirà el centre CEDES de Morella

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 8 de juny de 2010 .
Etiquetes: , ,

El president en funcions de la Diputació, Francisco Martínez, i l’alcalde de Morella, Ximo Puig, han signat aquest dimarts l’acta notarial per a la ubicació en la capital dels Ports d’una de les seu del Projecte CEDES (Creació de Centres de Dinamització Econòmica i Social en l’Interior de la Província de Castelló).Per a la construcció del nou edifici, l’Ajuntament de Morella ha cedit una parcel·la situada en el paratge Segona del Riu, al costat de la Masia del Real, de 540 metres quadrats. A efectes legals la cessió del terreny es quantifica en 162.000 euros.

La Diputació ha projectat dotar a l’edifici amb despatxos i sales per a desenvolupar les línies d’actuació dels CEDES. Des d’aquest projecte es donarà servei a trenta municipis amb una població de 28.463 habitants. Cal assenyalar que conta amb un pressupost de 4.176.945 euros, finançats pel fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) al costat de la corporació provincial, i que pretén cohesionar el territori de la província de Castelló a través de la construcció i engegada dels centres.

. Dinamització econòmica

L’objectiu general del projecte CEDES és aconseguir la dinamització econòmica i social dels municipis de l’interior de Castelló a través de la promoció econòmica, la cohesió social, el desenvolupament sostenible, les noves tecnologies de la comunicació i el desenvolupament cultural.

El president en funcions de la Diputació, Francisco Martínez, ha destacat “que amb aquesta signatura es completa el procés de contractació dels cinc centres CEDES previstos, amb el que la Diputació manté la seva aposta per la dinamització econòmica i social dels municipis de l’interior de la província. Dintre de molt poc temps, els ciutadans d’Albocàsser, Llucena, Morella, Sogorb i Vall d’Alba es convertiran en els principals beneficiaris d’accions de formació i inserció laboral. A més, en els CEDES s’executaran accions d’assessorament de la iniciativa empresarial i l’autoocupació, el que generarà tot un seguit d’ocupacions indirectes”.

Més informació: | |