Els organitzadors de la mobilització en defensa de TV3 qualifiquen com a “èxit” la convocatòria


______________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 8 de juny de 2010

Els secretari general del PSPV-PSOE de Morella, Josep Bordàs y el secretari del Centre D’Estudis dels Ports, Carles Ripollés, han calificat “d’èxit” la primera de les mobilitzacions ciutadanes en repulsa al tancament dels repetidors que distribuïen el senyal de les cadenes autonòmiques d’Aragó i Catalunya. A la concentració de Morella van acudir més de 300 persones, mentres que a la que es va celebrar a Castelló i que es va convocar a través de les xarxes socials, van acudir vàries decenes. A més, anuncien que “la d’ahir va ser la primera concentració, però les manifestacions continuaran perquè la Generalitat Valenciana ha de sentir la veu de la nostra comarca i, eixa veu, parla la nostra llengua”.

Els organitzadors també han volgut agrair, a més de la participació dels assistents, “el suport de les prop de 50 associacions que es van adherir a la convocatòria, dient que volen TV3 i Aragón Televisión a la nostra comarca”.

Carles Ripollés afirma que “avui es compleix el primer dia de segrest de la nostra televisió i anem a continuar lluitant per la alliberació”. A més, afegix que “volem TV3 per sempre més” i que “les mobilitzacions en les xarxes socials continuaran en la creació d’un bloc i en el grup de Facebook, que ja supera els 1200 membres”. Ripollés també va anunciar que la propera mobilització es produirà el dissabte i que informaran en els pròxims dies.

El secretari del Centre D’Estudis dels Ports també estableix una comparativa per a atendre el gran volum de manifestants a Morella, en contraposició a la impressió que trasluïa algun mitjà de comunicació escrita. Segons explica, que “en proporció, 300 persones a Morella equivalen a 61.075 en l’àrea metropolitana de València, a les que caldria sumar les que es van manifestar a Castelló”.

Per la seua banda, Josep Bordàs, va destacar que “en el moment que vam veure que el Centre D’Estudis estava predisposat a iniciar les mobilitzacions, des de l’executiva del partit, ens vam reunir i vam decidir recolçar-los, per a lluitar contra aquesta injustícia”. El secretari general va tornar a qualificar la decisió de la Generalitat com “una imposició, a l’estil de la censura” i va tornar-li a demanar a l’Administració que “raone i que escolte la veu dels Ports”.

Cal recordar que a la concentració de dilluns van acudir responsables institucionals i socials de distints municipis de la comarca, com l’alcaldessa de Villores, Tesa Giner, el tinent d’alcalde de Vilafranca, Carlos Colom, l’alcalde de Cinctorres, Antonio Ripollés, la Secretaria de l’agrupació local del PSPV-PSOE de Forcall, Ana Belén Ejarque, el Secretari D’Idees Programes del PSPV provincial, Josep Gisbert, membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Morella i altres representants d’associacions, com del Comité Organitzador de l’Aplec dels Ports a Vilafranca. A més, a l’acte van manifestar la seua disconformitat en la decisió de la Generalitat veïns d’entre 8 i 90 anys. L’acte es va iniciar amb una xiulada i un posterior minut de silenci i va acabar amb els crits de “Volem TV3!”. Enmig, Carles Ripollés va llegir el manifest del Centre D’Estudis dels Ports, Josep Bordàs va pronunciar les paraules en representació del PSPV-PSOE local, Paola Segura va fer lectura del manifest de l’Aplec de Vilafranca, al ser membre del Comité organitzador a Morella i Estela Buenaventura va llegir el text de Morella Jove.

Manifests: Centre d’Estudis dels Ports: “Volem vore la tele!” · Aplec dels Ports: “El tancament del repetidor de TV3 és un atac a la llibertat d’informació” · Morell@jove: “Avui es fa de nit més prompte”

Més informació: | | |