LA FALSA: “Seguim volent TV3 i Aragón Televisión”

JOAN CARLES MARCOBAL
En primer lloc vull subscriure plenament el manifest fet públic pels companys i amics del Centre d’Estudis dels Ports la passada setmana. Sencerament i de dalt a baix, allò de baix també. Val més ser cua de lleó que cap de rata. No fa massa setmanes, al voltant d’aquest tema se’m dia anònimament que si no sabia torejar que no em posés. No, segur que no sé torejar, però no penso quedar-me a la barrera amagat. Vull saltar a l’arena i estar allà fent costat als que estan en perill de les envestides externes. Ja no és hora de mitges tintes ni d’ambigüitats perquè ací fem falta tots. Cal ser clars i expressar el que volem i dir-ho ben alt per a que se’n assabenten. Ja no és qüestió de drets de retransmissió comprats.

Algú va dir que no polititzàrem el tema de les televisions però la televisió és política, és la política d’una Generalitat endeutada i arruïnada que sembla que vol refinançar el seu deute als ajuntaments de tot el país sancionant i multant aquests consistoris. Una volta multats, imagino, a descomptar.

Açò ja sembla la pel·lícula aquella de Cantinflas en la que el cacic no vol que hi hagin escoles per a que la gent no aprengue. Quant menys sap el poble i de menys informació dispose millor per al manipulador, més fàcil per a ell ocultar els seus defectes i poder tapar les seues vergonyes, els seus ‘trajes’ bruts i la mala gestió d’una autonomia que compta amb un índex d’atur dels més alts d’Espanya. Com si no anés amb ells la culpa sempre és de fora. Això sí, inauguren depuradores com fa dècades els pantans. I si els problemes que tenen són d’audiència que s’ho faiguen mirar.

Més informació: | |