Vilafranca convoca el 5è Concurs de Maquetes de Pedra en Sec

_________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dijous, 10 de juny de 2010

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca han publicat les bases que han de regir el 5è Concurs de Maquetes de Pedra en Sec que s’organitza al municipi. Un concurs afiançat i que cada any compta amb major nombre de participant, ja no només de Vilafranca sinò que també compta amb obres presentades per gent d’altres municipis de la comarca i de la província de Castelló.

Les maquetes hauràn d’adaptar-se a la tipología existent a Vilafranca, acceptant-se les diferents variants de construccions de pedra en sec. Cada concursant podrà presentar una obra, l’escala de la qual serà 1:20 aproximadament. A més, s’hauran de presentar amb una plataforma adeqüada per a poder transportar-se i exposar-se. El termini de presentació acaba el proper 10 juliol i la feina té una recompensa econòmica, corresponent ambun primer premi guardonat amb 200 euros, un segon premi amb 125 euros i un tercer dotat amb 75 euros. El lliurament dels premis està previst per al diumenge 18 juliol a les dotze del migdia, dia en que també es farà una exposició amb les maquetes presentades al concurs.

Complement del Museu de la Pedra en Sec
El concurs s’ha utilitzat des del municipi com a complement del Museu de la Pedra en Sec, una mostra arquitectònica que té exemples arreu de la comarca, però de les que es poden trobar nombrosos i notables exemples a Vilafranca. El concurs de maquetes de pedra en sec de Vilafranca arriba enguany a la seua cinquena edició. Les obres guanyadores dels anteriors concursos han quedat en propietat de l’Ajuntament i estan exposades al Museu de la Pedra en Sec de Vilafranca, on existeix una secció dedicada al concurs de maquetes.

Més informació: | | |