El primer premi de la loteria cau al 22.062 venut a Morella i a Vinaròs


Etiquetes:


__________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 12 de juny de 2010

La Loteria Nacional ha volgut deixar aquest dissabte la sort a Morella. El primer premi, venut per l’Administració de Loteries Pastor, deixarà un grapat de milions d’euros als Ports. El premi, a més, ha estat venut en altres administracions, entre les que també es troba una de Vinaròs, on es coneix que també han comprat loteria demés gent de Morella.

3.000.000 d’euros per a un afortunat
D’aquesta manera hi ha un Premi especial a la sèrie i a la fracció del número 22062 que s’endurà vora 3.000.000 euros. A banda, hi ha un primer premi a aquest mateix número, del que s’han venut a Morella 3 series -30 papeletes-, premiades cadascuna en 60.000 euros, el que suma un total de 1,8 milions d’euros a banda de l’especial.

L’alegria no s’ha fet esperar i s’ha vist un moviment de gent i de banquers inusual en un dissabte pel matí pels carrers de Morella. Durant la vesprada, pels pobles, no s’ha parlat d’altra cosa, i fins i tot s’especula que l’afortunat no és de Morella. Fonts de l’Administració de Loteries Pastor no han concretat més. “És de la comarca”, apunten. Pel carrer la gent diu, sense cap fonament, que podria ser “d’Olocau” o fins i tot “de La Cuba”.

De moment, es coneix que han pogut caure a gent de Morella i comarca un total de 6.000.000 d’euros, repartits  entre els dècims venuts a l’administració morellana i de gent d’ací que l’ha comprat a l’administració de Vinaròs.

Des de 1917
L’administració de loteries de Morella és de les més veteranes de la provìncia de Castelló. Obria les seues portes en 1917 i, des d’aleshores, tres generacions de la família Pastor han regentat aquest establiment, que es també un dels més antics en funcionament en la ciutat de Morella.

Primer va ser el pare del senyor Julian Pastor, ara és la seva filla Maria Jesús. Entre un i l’altre, el senyor Julian, que va nàixer quasi al temps que ho feia l’administració, i continua dedicant-se a ratets al negoci familiar malgrat estar jubilat, ha estat l’encarregat de repartir sort a la nostra comarca.

La de Morella és una administració molt particular que ha repartit diners en nombroses ocasions, des del primer premi que li va tocar allà per 1958, dos tercers, tres segons, varis números d’un primer… i un bon grapat del cinquè de la grossa de Nadal de 2003. Recorda Julià Pastor que el primer premi que va tocar, que venien a ser unes 10.000 pessetes, aquestes van arribar en acompanyament d’una parella de la guàrdia civil. I es que llavors, a primers del segle passat aquesta era una quantitat considerable, ara tot el sistema ha canviat.

Més informació: