Els vint-i-quatre municipis de la Mancomunitat exposen la seua oferta turística i cultural a Morella


_________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 12 de juny de 2010

Morella acull aquest cap de setmana la setena edició de la Mostra de la Taula del Sénia que, després d’haver recorregut altres tants pobles en passades edicions, recau en aquesta ocasió a la capital del Ports que, cal recordar, va ser el lloc on es va constituir formalment la mancomunitat de pobles d’una i altra banda del Riu 20100612_mostratdsrp_230x230Sénia i que, a pesar de pertànyer a Tarragona, Castelló i Terol, tenen problemàtiques comunes a les que se’ls busquen solucions conjuntes de forma interretitorial.

Un aspecte destacat de la Mancomunitat de la Taula del Sénia és la promoció turística i econòmica conjunta, el que és el principal motiu del naixement d’aquestes mostres. D’aquesta manera, el matí de dissabte, el gerent de la Mancomunitat ha inaugurant les exposicions. En les mostres, la Mancomunitat exposa els treballs i els projectes en què està immersa. Les exposicions s’acompanyen de vídeos i tallers, per a donar a conéixer d’una forma més didàctica les tasques que estan duent a terme.

Jornades gastronòmiques d’oli d’oliveres mil·lenaris
A banda, el president de l’associació d’empresaris turístics de Morella i Comarca, Roque Gutiérrez, l’alcalde de Morella, Ximo Puig i la presidenta de l’associació Territori del Sénia, Pepi Cid, han explicat el funcionament de les jornades gastronòmiques de l’oli d’oliveres milenàries i l’evolució del projecte.

Els deu restaurants que participaran en les jornades han elaborat uns menús que combinen la gastronomia de la comarca dels Ports amb l’oli de les oliveres mil·lenaris. Estos menús van des dels 22 als 34 euros, ja que l’oli el facilita la Mancomunitat. El primer edil morella destaca “la importància d’innovar i de fusionar la gastronomia i la cultura”. Els menús combinen la cuina tradicional de Morella amb un oli d’oliveres que tenen més de mil anys de vida.

Altres activitats
A més de les exposicions, també es celebren activitats culturals, que han sofert canvis donat les previsions meteorològiques que pronosticaven tronades per a la tarde del dissabte. El concert d’Al-Tall, previst per a les vuit de la vesprada, es fa finalment al Teatre Municipal per tal d’evitar les possibilitats de pluja, mentre que els concerts de rock prevists per a la nit es suspenen i ja es buscarà un altra ocasió per a poder-los celebrar.

Més informació: |