“Esport, salut i educació”



________________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 12 de juny de 2010

El Club Basquet Femeni de Morella i Infodona, van organitzar una xerrada per parlar de l’Educació, la Salut i l’Esport. El metge de família Nel·lo Monfort, va dedicar la seva part a enumerar els nombrosos beneficis que e l’Esport aporta al nostre cos. Si aquest està pensat en el sector dels xiquets i els joves, no sols ajuda a previndre la drogodependència, si no que també ajuda a combatre un altre mal com és l’obesitat.

Els joves són el sector de població que més esport practiquen, però en són un percentatge encara massa alt els que no en practiquen cap. El sedentarisme, i la mala alimentació estant provocant que en aquestos moments les taxes d’obesitat siguen preocupants. I encara que puguen hi haver algunes contraindicacios en la practica esportiva, segons l’esforç, el moment triat, o el nostre estat de salut general, els beneficis son tant variats i quantiosos, que cal afirmar que l’Esport té molt a veure en la Salut.

També l’esport té a veure en la educació. L’esforç que requereix la practica esportiva, l’afan de superació, els entrenaments per millorar, tot pot aplicar-se, traslladar-se i beneficiar l’estudi i l’eduació.

La disciplina que implica la practica de qualsevol esport, és també bona per a ser disciplinats en altres facetes de la vida. El professor Ortí no està gens a favor d’eixes decisions que de vegades prenem els pares d’apartar al xiquet de la practica esportiva quant les coses no van be a l’escola.