El públic es bolca amb la mostra de teatre Capsigrany


Etiquetes: , ,

_________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
diumenge, 13 de juny de 2010

Un any més, la màgia del teatre ha tornat a Vilafranca de la ma del Capsigrany 2010. Un total de 8 companyies han participat en aquesta edició vingudes des de Barcelona, Vila-real, Castelló, Osca, Extremadura i també de Vilafranca amb els alumnes de l’Institut d’Ensenyament Secundari. Precisament, ells i elles van ser els encarregats d’inaugurar l’onzena edició de la mostra amb “Les Assembleistes”, clàssic grec d’Aristòfanes adaptat per la professora d’Història de l’Institut, Elena Nomdedéu.

La Sala Carles Pons s’omplia de gom a gom per veure “Les Assembleistes”. Elena Nomdedeú va introduir molts elements a aquesta obra clàssica, en la que les dones es fan amb el govern de la ciutat, arrebatant els càrrecs polítics als seus homens.

Per la nit es feia a la Sala Carles Pons la inauguració oficial de l’11è Capsigrany amb una xicoteta escenificació a càrrec dels membres de l’organització. Acte seguit tenia lloc l’actuació de Mutis pel Fòrum amb l’obra “El Congelador”.

El dissabte pel matí, el Capsigrany presentava a la companyia “La Furtiva” de Vila-real que oferia un espectacle de carrer al Rellotge, en plena Avinguda del Llosar. “Esfèric”, oferia música, acrobacies, ball amb les protagonistes dins d’unes esferes redolant davant del nombrós públic assistent. A continuació, la Casa de Cultura de Vilafranca acollia a la companyia Farrés Brothers de Barcelona amb un espectacle infantil titolat “El rei de casa”. Novament, com a quasi totes les actuacions, la Sala Carles Pons s’omplia de gom a gom.

El dissabte per la vesprada, el Capsigrany continuava amb “Iaios” de Al Vent/ Germinal Produccions a la Sala Carles Pons i després, per la nit amb l’obra “3NKJA” d’Albadulake, companyia vinguda al Capsigrany des d’Extremadura.

En la jornada de diumenge, l’organització decidia canviar l’espectacle previst per a la Plaça d’en Blasc i el traslladava al Parador de Festes per precaució, encara que al final no va ploure a Vilafranca. Jordi Tonietti amb “Un tren de cançons” feia les delícies dels menuts, pares i mares.

Èxit de públic
La mostra ha estat novament un èxit en quan a presència de públic. Des de l’organització del Capsigrany lamenten que la mostra no compte amb més suport per part de les administracions i que enguany, com a conseqüència de la crisi s’ha optat per portar a Vilafranca companyies amb menys pressupost. Malgrat això, el nivell artístic i la qualitat dels teatres ha estat molt elevada.

Els Titiriteros de Binéfar amb el “Hombre Cigüeña” s’encarregaven de tancar l’edició 2010 del Capsigrany. Un obra que els membres del Capsi, havien intentat portar a Vilafranca en diferents oportunitats però les dates no s’acoplaven a l’agenda dels Titiriteros, grup amb un gran cartell a nivell nacional i que acaben de rebre un important premi per part del Ministeri de Cultura. Magistral actuació dels Titiriteros de Binéfar amb un crític espectacle que gira en torn a la devastació que s’ha realitzat per fer complexes turístics i construccions faraòniques, a costa del medi ambient i sense cuidar l’entorn ni a les espècies animals. Per als constructors tot està justificat i si és precís endur-se per davant el que siga, ho fan sense cap mirament. Eixe és el missatge reflexiu que ens porten els Titiriteros de Binéfar amb el “Hombre Cigüeña”.

Més informació: | |