Calaceit acollirà les 2ones Jornades Íberes del Matarranya el 4 de juliol


Etiquetes: ,


________________________________________________________
Marc Martí Badia, Calaceit
dilluns, 14 de juny de 2010

El pròxim dia 4 de juliol Calaceit acollirà la segona edició de les Jornades Iberes del Matarranya que organitza la Comarca del Matarranya en la col·laboració dels Ajuntaments i diferents associacions de La Vall del Tormo, Massalió, Queretes i Calaceit.

En aquesta edició la programació segueix la línia marcada per les primeres jornades celebrades l’any passat basada en la diversitat d’actes encaminats a que tot tipus de visitants puguen disfrutar d’aquesta activitat. D’aquesta manera, la jornada començarà pel matí en la presentació del nou grup de recreació històrica “Ositanos”, la presentació del llibre “Historia gráfica de los túmulos protohistóricos del Bajo Aragón” de Luís Fatás i Ramón Graells i la conferència “Mort i prestigi: les tombes ibèriques del Matarranya” a càrrec de Luís Fatás. Cal destacar, que en aquesta ocasió, després de les activitats matinals tindrà lloc un dinar popular en el que del que poden adquirir-se els tiquets abans del dia 30 de juny als Ajuntaments de Calaceit, Massalió, La Vall del Tormo i Queretes, així com a l’Oficina de Turisme de la Comarca del Matarranya.

Ja per la tarde, les activitats seguiran en tres representacions històriques, una a les 17.00 sobre els avenços tecnològics en l’època ibèrica a càrrec del grup Ositanos, un altra a partir de les 18.00 que representarà un campament ibèric en el que es podrà observar diferents escenes de la vida quotidiana com la molta de cereal, activitats culinàries, entrenaments de guerres o l’elaboració de ceràmica, entre altres. I, finalment, a les 20.30 de la tarde se realitzarà una recreació històrica sobre el món ibèric anomenada “Societats construint societats” a càrrec del grup Ibercalafell.

A més, durant tot el dia es podran recórrer els diferents expositors ocupats per associacions locals i es realitzaran visites guiades al poblat de Sant Antoni i al Tossal Redó.

Més informació: |