El Conseller de Sanitat diu a Morella que no cal una SAMU perquè “es fan pocs serveis”

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 15 de juny de 2010 .
Etiquetes: , , ,

El Conseller de Sanitat, Manuel Cervera, visitava Morella per reunir-se amb els alcaldes i regidors del Partit Popular dels Ports-Maestrat. El titular de Sanitat destacava l’esforç inversor que s’ha realitzat per millorar els serveis en aquestes zones que són les que es troben més allunyades dels centres hospitalaris.

Entre les inversions, destacava l’ampliació de l’Hospital Comarcal de Vinaròs, quina inauguració es produirà en breu. Amb aquesta, s’amplien notablement les zones d’urgència, UCI i Hospital de Dia, a més dels 38 nous llits dels que podrà disposar el Centre. Aquest és l’hospital de referencia de bona part de la Comarca dels Ports, i sens dubte l’ampliació una bona noticia per a molts veïns.

. La SAMU, “no es prioritària”

No obstant, respecte als serveis d’urgència tant reclamants pels pobles dels Ports, recordem que Morella no té SAMU, i Vilafranca dispose del servei però sols 14 hores diàries, el conseller explicava que “la Comunitat Valenciana és la comunitat en millor ràtio d’Espanya en unitats d’urgències, i tenint en compte que la Samu de Vilafranca l’any passat sols va fer 111 serveis, en aquestos moments de crisi no es considera una inversió prioritària”. Destacava, a més, la posada en marxa del helicòpter medicalitzat i la xarxa d’heliports que s’han construït a la província. No obstant açò no impedeix que per la nit no tinguem cap servei de transport urgent en cas de necessitat, ja que els helicòpters tampoc treballen de nit. Per altra banda el conseller Cervera si que s’ha compromès a millorar els servei de fisioteràpia en la zona de Vilafranca, i a estudiar l’ampliació d’altres especialitats.

Respecte a la situació actual, el titular de Sanitat a València advoca per col·laborar amb el Ministeri de Sanitat per a que els retalls derivats del difícil moment econòmic del País no arriben als serveis sanitaris, i reclama que la Comunitat Valenciana reba ja el que li correspon per habitant per a despesa sanitària.

Més informació: | | |