Los “balladors” matarranyencs demostren un alt nivell



______________________________________________________
Marc Martí Badia, Valljunquera
dimarts, 15 de juny de 2001

Valljunquera i Pena-roja van celebrar durant el passat cap de setmana els respectius festivals de fi de curs de la escola de jota local. D’aquesta manera, els alumnes del José Antonio Padrós, van poder demostrar damunt l’escenari i davant un públic nombrós el que han aprés durant les sessions del darrer curs.

Tant a Valljunquera com a Pena-roja el públic va abarrotar el poliesportiu per a disfrutar de l’espectacle que es va desenvolupar durant casi tres hores i va sorprendre gratament als assistents. “La gent ve a veure un festival de fi de curs i de cop es troben uns alumnes d’un nivell molt bo, no esperen que aquell xiquet que porten cada setmana a les classes de ball ixque a l’escenari i faci una actuació com les que es van poder veure a estos festivals”, va explicar el professor.

Així, cinc grups de balladors a cadascun dels pobles van desenvolupar un festival en el que van interpretar diferents coreografies i en el que van seguir el seu aprenentatge perquè, segons va explicar Padròs, “no sol los ensenyen a ballar sinó que també los transmetem com estar al escenari, com eixir, com superar los nervis o com presentar-se, actuar davant el públic també forme part de l’ensenyament”.

Aquests festivals demostren que poc a poc les escoles de jota s’han anat consolidant al Matarranya fins a arribar a un nombre d’alumnes considerable. Això, segons Padròs, es fruit de que “la gent veu estos festivals, veu que fem les coses de una forma seria i s’anime a participar”.

I després de Pena-roja i Valljunquera, serà Fondespatlla la que celebrarà el festival de fi de curs de l’escola de jota que tindrà lloc el pròxim divendres a partir de les 8 de la tarde al poliesportiu municipal.

______________________________________________________
Fotogaleria: “Fi de curs de jota”
______________________________________________________