L’Ajuntament de Morella discrepa del triomfalisme de Manuel Cervera

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 16 de juny de 2010 .
Etiquetes: , , ,

La regidora de benestar social, Malú Blasco, ha criticat les paraules que va enunciar el conseller de sanitat, Manuel Cervera, en la seua visita a Morella. Segons la regidora, “la manifestació oberta de Cervera de que Morella no necessita una SAMU, és una mostra de que el Consell no entén la necessitat d’esta comarca”. Blasco reitera que “portem més de deu anys reivindicant una sanitat de qualitat i continuarem fent-ho fins que ens escolten”. Precisament, serà en el plenari extraordinari de divendres que ve quan l’equip de govern torne a presentar una altra moció per a reclamar la SAMU i els reforços d’estiu.

Segons Blasco, “Morella i la Comarca estan en la perifèria de la perifèria, lluny de l’hospital i del transport d’urgència”. Cal recordar que el Centre de Salut de Morella a penes compta amb mitjans tecnològics, per la qual cosa l’hospital més pròxim es troba a Vinaròs, a quasi una hora de la localitat. A més, la regidora afegix que “el Conseller no es pot escudar en que tenim la SAMU de Sant Mateu, ja que des d’este municipi a Sorita, hi ha una hora de distància, un temps vital en un servei d’urgència”.

La regidora de benestar social també creu que “el fet de que el Conseller vinga a Morella a llançar un discurs triomfalista en matèria sanitària, demostra que l’Administració viu d’esquena a les necessitats dels ciutadans de la Comarca”. Blasco també explica que “des de que Joan Lerma va inaugurar el Centre de Salut, Morella s’ha vist discriminada per la Generalitat”. Malú Blasco conclou que “la política del nostre Ajuntament és que el primer són les persones. Per a la Generalitat, pareix que no, perquè els ciutadans són els primers afectats per esta decisió”

A més d’aquesta petició, el plenari del divendres sol·licitarà els reforços sanitaris per a l’estiu, que habitualment es concedien i l’any passat van ser negats pel Consell.

Cal assenyalar que el plenari ordinari del passat 19 de novembre va aprovar per unanimitat la moció per a sol·licitar una SAMU en Morella. En aquella moció, s’especificava que aquesta seria l’única esmena que presentaria l’Ajuntament als Pressupostos de la Generalitat, entenent la dificultat econòmica en què es troba l’Administració. Encara així, la SAMU es va tornar a negar.

Més informació: | | |