El Consell Agrari es reunirà amb la Generalitat per a buscar solucions als atacs dels voltors al ramat

________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 17 de juny de 2010

El Consell Agrari s’ha reunit aquesta setmana per a valorar la resposta de la Generalitat a la moció aprovada pel consistori morellà, en la que s’instava a l’Administració a buscar solucions davant dels atacs reiterats de voltors al ramat. Després de la predisposició de la Conselleria de Medi Ambient a reunir-se per a abordar el tema, el Consell Agrari ha sol·licitat eixe encontre.

El regidor de desenvolupament rural, Rafael Pallarés, valorava de forma “positiva” el fet de que “la Generalitat admeta el problema dels atacs dels voltors al ramat i mostre la seua predisposició a buscar solucions”. L’Ajuntament va rebre una carta de l’Administració fa uns dies, en la que s’adjuntava un informe amb totes les morts de ramat degudes a atacs de voltors. En la carta, mostrava la seua predisposició a albergar una reunió. L’edil morellà explica que “alguns ramaders de Morella i de la Comarca i l’Ajuntament ens podrem reunir amb els membres de la Generalitat, per a posar damunt de taula possibles solucions”.

Pallarés assegura que “la gestió de les aus protegides ha d’estar garantida per la Generalitat”. L’edil afirma que “volem que es produïsca esta reunió entre la Generalitat i els afectats, perquè ésta ha de gestionar el problema per a què siga compatible amb la ramaderia”. Alguns membres del consell agrari van explicar que, en estos moments, les cabanyes de voltors són molt nombroses.

El regidor explica que “la ramaderia extensiva es troba des de fa uns anys amb la contradicció que els haurien de ser els seus aliats en el moment que el manteniment de l’ecosistema, han passat, per diferents causes, a ser un enemic a combatre i un perill per al ramat”.

Dins de les activitats econòmiques de la ciutat de Morella i els municipis dependents administrativament, la ramaderia extensiva té una gran importància. A més, aquesta activitat té els seus avantatges sobretot en la prevenció d’incendis, ja que a les zones on el bestiar extensiu controla la vegetació és mes difícil que es produïsquen i es propaguen amb tanta intensitat.

Cal recordar que l’equip de govern de l’Ajuntament de Morella va presentar una moció el passat 16 d’abril per a instar a la Generalitat a què buscara solucions davant dels recents atacs de voltors que s’havien produït.

Més informació: |