El Ple de Morella critica per unanimitat el triomfalisme de Cervera i exigeix la SAMU

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 18 de juny de 2010 .
Etiquetes: , , ,

El Ple extraordinari celebrat aquest divendres ha aprovat per unanimitat la sol·licitud d’una sanitat digna per a la comarca dels Ports. La moció, presentada per l’equip de govern, criticava el triomfalisme amb el qual el Conseller de Sanitat, Manuel Cervera, es va presentar dimarts passat a Morella.

Així, la corporació, amb tots els seus membres presents, ha acordat la petició d’una SAMU 24 hores a Morella i els reforços mèdics per a l’estiu. La moció, segons ha explicat la regidora de benestar social, Malú Blasco, qualifica de “falta de respecte” la visita de Cervera, ja que es tracta “d’un dels Consellers més esperats en aquestes terres per la falta de recursos sanitaris i, no obstant això, únicament ve a fer un acte partidista en lloc d’una visita oficial per a conèixer la problemàtica sanitària existent en la comarca”.

Malú Blasco recordava que el consistori duu “onze anys reivindicant una SAMU les vint-i-quatre hores al dia” i criticava les declaracions del Conseller que negaven aquesta infraestructa, al considerar que els recursos sanitaris de la comarca són suficients. Cap recordar que les SAMU més pròximes a Morella són la de Vilafranca, que treballa catorze hores al dia i la de Sant Mateu. Ambdós municipis es troben a més de 30 minuts de Morella i les distàncies s’incrementen fins a municipis com Xiva, Ortells o Zorita.

A més, el Centre de Salut de Morella tot just conta amb mitjans tecnològics. La regidora de benestar social també creu que “el fet que el Conseller vinga a Morella a llançar un discurs triunfalista en matèria sanitària, demostra que l’Administració viu d’esquena a les necessitats dels ciutadans de la Comarca”. Malú Blasco conclou que “la política del nostre Ajuntament és que el primer són les persones. Per a la Generalitat, sembla que no, perquè els ciutadans són els primers afectats per aquesta decisió”

La Generalitat deu 1 milió d’euros
A més d’aquesta petició, el ple del divendres sol·licità els reforços sanitaris per a l’estiu, que habitualment es concedien i l’any passat van ser negats pel consell. El ple també va exigir per unanimitat que la Generalitat satisfaça el deute d’un milió d’euros que manté amb el consistori.

Més informació: | | |